Saraybosna'daki yetim çocukların bisiklet sevinci

- İstanbul Bilim Vakfı Koleji desteği Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi iş birliğinde düzenlenen Bisiklet Dağıtım Kampanyası törenine Bilal Erdoğan da katıldı

Google Haberlere Abone ol
Saraybosna'daki yetim çocukların bisiklet sevinci

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 75 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi.

İstanbul Bilim Vakfı Koleji desteği ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ile İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi iş birliğinde Bisiklet Dağıtım Kampanyası düzenlendi.

IUS'ta düzenlenen törene katılan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Bosna Hersek'te bulunmaktan ötürü duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Bu hafta sonu İstanbul'un fethinin 563'üncü yıl dönümünü kutlayacağız. İstanbul ve Saraybosna'nın önemli ortak noktası Fatih Sultan Mehmet'tir." dedi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Fetih Kupasının ilk atışını bugün Saraybosna'da yaptıklarını belirten Erdoğan, "Bu vesileyle okçuluk sporunu hem Türkiye hem de Balkanlarda daha geniş kitlelere tanıtılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, İstanbul Bilim Vakfı Koleji ve IUS'a yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, etkinliğe katılan çocukları atasporu okçulukla tanışmaları için ok atış düzeneğine davet etti.

İstanbul Bilim Vakfı Koleji Müdürü Bilal Babacan da bu yıl ikincisi düzenlenen bisiklet dağıtım kampanyası kapsamında çocuklara farklı hediyeler de hazırladıklarını söyleyerek, geçtiğimiz yıl 100'den fazla bisiklet dağıttıklarını anımsattı.

İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Feyza Tanok Sehbajraktarevic ise Bosna Hersek'te 6 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Çocuklar çok mutlu. Ailelerinden uzun zamandır istedikleri ve diledikleri bir şeyi hediye olarak aldılar." diye konuştu.

Yedi yaşındaki Nudzejma'nın annesi Medina Mehic, eşini geçen yıl kaybettiğini söyleyerek, "Bisikletin anlamı kızım için son derece büyük." dedi.

Yorumlar