Saraybosna'da "demokrasi nöbeti"

- FETÖ'nün darbe girişimine tepki ve Türk hükümetine destek amacıyla Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki demokrasi nöbetine Türk vatandaşlarının yanı sıra Bosnalılar, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, siyasiler, akademisyenler ve Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitleri anma programındaki konuşması katılımcılara aktarıldı

Google Haberlere Abone ol
Saraybosna'da "demokrasi nöbeti"

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Başçarşı Meydanı'nda, "Dik dur eğilme, Bosna Hersek seninle" sloganıyla demokrasi nöbeti düzenlendi.

Türk Bosna Hersek İş Adamları Derneğinin (TUBSİAD) girişimi ve Bosna Hersek'te faaliyet gösteren 33 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsüne tepki göstermek, Türk hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla düzenlenen demokrasi nöbetine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, dua edildi.

Üzerinde "Seninleyiz" yazılı ve Bosna Hersek ile Türk bayraklarının bulunduğu tişörtler giyen vatandaşlar, sık sık tekbir getirip "Dik dur eğilme, Bosna Hersek seninle" sloganları attı.

Etkinliğe katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, FETÖ'nün darbe girişiminin "darbe" aldığını belirterek, "Türkiye'deki vatandaşlarımız her gece demokrasi nöbeti tutuyor. Bizler de bu gece Başçarşı Meydanı'nda her gece toplanan vatandaşlarımıza destek gönderiyoruz." dedi.

TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak da Saraybosna'da, Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında oldukları mesajını vermek için toplandıklarını ifade ederek, "Bu örgüt bir terör örgütüdür. Balkanlar'da da bizi özellikle okulları ve ekonomik yapılarıyla çok rahatsız ettiler. FETÖ'ye bağlı olanlar lütfen uyansınlar. Türkiye Cumhuriyeti hepimizindir." diye konuştu.

Bosna Hersek'teki Türk vatandaşlarının yanı sıra Bosnalılar, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, siyasiler, akademisyenler ve ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitleri anma programındaki konuşması da canlı olarak aktarıldı.

Vatandaşlar, Erdoğan'ın konuşması sırasında sık sık tekbir getirip tezahürat yaptı.

Saraybosna'daki demokrasi nöbeti sabah namazına kadar sürecek.

Yorumlar