Saraç, AK Parti'nin akademisyen milletvekilleriyle bir araya geldi

- YÖK Başkanı Saraç'ın, AK Parti'nin akademiyen milletvekillerinden oluşan heyetle görüşmesinde, kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler değerlendirildi - Saraç'ın yarın da CHP ve MHP'nin akademisyen milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Saraç, AK Parti'nin akademisyen milletvekilleriyle bir araya geldi

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, AK Parti'nin akademisyen milletvekillerinden oluşan heyetle bir araya geldi. Görüşmede, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

YÖK Başkanı Saraç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çıkartılan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere AK Parti'nin akademisyen milletvekillerini ağırladı.

YÖK Başkanlığında gerçekleşen görüşmeye, AK Parti grup yönetimince isimleri belirlenen akademisyen milletvekillerinden Talip Küçükcan, Necdet Ünüvar, Emrullah İşler, Orhan Atalay, Mustafa Ilıcalı, Burhan Kuzu, Burhanettin Uysal, Hacı Ahmet Özdemir, Vural Kavuncu Celil Göçer katıldı.

YÖK Başkanvekileri Safa Kapıcıoğlu ve Hasan Mandal ile bazı YÖK Yürütme Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin durumu, bu öğrencilerle ilgili alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu.

YÖK Başkanı Saraç'ın yarın sabah CHP ve öğleden sonra ise MHP'nin akademisyen milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar