Sansa Deresi rafting sevenlerin gözdesi oldu

- Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki Sansa Deresi, rafting tutkunlarının gözdesi haline geldi - Erzincan Doğa Sporları Kulübü Başkanı Özel: "Katılımcı sayısı geçen seneye göre daha fazla. Her hafta hemen hemen 3-4 bot faaliyet yapıyoruz. Herkesi buradaki faaliyetlerimize bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Sansa Deresi rafting sevenlerin gözdesi oldu


ERZİNCAN (AA) - YAKUP BAKAR - Türkiye'nin önemli rafting parkurları arasında yer alan, toplam uzunluğu 47 kilometreyi bulan Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki Sansa Deresi, rafting tutkunlarının gözdesi haline geldi.

Geçtiğimiz yıl Tunceli'de yaşanan terör olayları, Erzincan ile Tunceli sınırı arasında bulunan rafting parkuruna talebi düşürmüştü. Her yıl rafting sezonunda çok sayıda etkinliğin yapıldığı Karasu Nehri'ndeki etkinlikler bu nedenle sönük geçmişti.

İl dışından gelen gruplara rafting faaliyetleri düzenleyen Erzincan Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hamidullah Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl talep yoğunluğu yaşandığını söyledi. Sezonun eğlenceli bir şekilde devam etiğini anlatan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Eylül ayında su seviyesi biraz düşük ama mayıs ve haziranda daha yüksek. Şu anda 2+3 zorluk seviyelerinde yaklaşık 700 metre aralıksız devam eden rapidlerimiz var. Çok eğlenceli ve adrenalini yüksek parkurumuz var. Bu sene sezon, önceki yıllara göre daha iyi. Katılımcı sayısı geçen seneye göre daha fazla. Her hafta hemen hemen 3-4 bot faaliyet yapıyoruz. Herkesi buradaki faaliyetlerimize bekliyoruz."


- Rafting için gelenler mutlu


Rafting için Üzümlü'ye gelenler ise duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri'den gelen Keremhan Bilgil, raftingin çok heyecanlı bir spor olduğunu söyledi. Bilgil, "Hayatımda ilk defa rafting yaptım. Çok heyecanlıydı. İlk bota bindiğimde biraz stres yaptım, hatta suya düştüm. Fakat bottaki arkadaşlar beni çıkardı. Herkesin bu sporu yapmasını tavsiye ederim. Gerçekten çok heyecanlı ve adrenalin dolu." dedi.

Tuba Sağlam ise raftingi herkese tavsiye ederek "İlk deneyimimiz. Sekiz arkadaş olarak, şehir dışından Erzincan'a rafting yapmak için geldik. İlk etapta korktuk ama bota bindikten sonra gayet keyifliydi. O kadar da korkulacak bir yanı yokmuş. Bütün arkadaşlara tavsiye ederiz." diye konuştu.

Bölgede daha çok il dışından gelen grupların tercih ettiği rafting etkinliklerinin, hava şartlarına göre ekim ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Yorumlar