Şanlıurfa'da şehitlerin isimleri camilerde yaşayacak

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen 4 kişinin ismi, camilere verildi - Vali Tuna: - "Korkmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız, çocuklarımıza da bunu anlatacağız"

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da şehitlerin isimleri camilerde yaşayacak

ŞANLIURFA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan 4 kişinin adı, Şanlıurfa'daki camilerde yaşayacak.

Şanlıurfa Müftülüğünün aldığı karar doğrultusunda, merkez Eyyübiye ilçesi Akabe Mahallesi'ndeki Batı Kent Camisi'ne, şehit İbrahim Halil Yıldırım'ın isminin verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Öğle namazının ardından gerçekleştirilen törende, İl Müftüsü İhsan Açık dua okudu.

Vali Güngör Azim Tuna, yaptığı konuşmada, şehitlerin isimlerini unutmamak ve gelecek nesillere aktarabilmek için camilere şehitlerin isimlerinin verildiğini belirtti.

Türkiye'nin, hainlere karşı birlik ve beraberlik içinde dik durduğunu vurgulayan Tuna, şöyle devam etti:

"15 Temmuz sonrası yaşananlara bakılınca ülkenin çok önemli bir dönemeçten geçtiği anlaşılıyor. Bu insanlar boşuna şehit olmadı. Bu vatanın, birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilmemiz lazım. Bu ortak vatanda, tek bayrak altında yaşamayı Allah bize nasip etmiş. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bayrağı yere düşürmedik ve vatanı işgal ettirmedik. Korkmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız, çocuklarımıza da bunu anlatacağız."

Daha sonra, caminin duvarına yeni tabela asıldı.

Vali Tuna, şehit İbrahim Halil Yıldırım adına hazırlanan beratı, yakınlarına teslim etti.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Öte yandan, Karaköprü TOKİ Maşuk Camisi'ne şehit Ümit Yolcu, Karaköprü Camisi'ne şehit Mehmet Şefik Şefkatlioğlu ile Fatih Sultan Mehmet Camisi'ne şehit Mustafa Direkli'nin isimlerinin verildiği bildirildi.

Yorumlar