Şanlıurfa'da havai fişek yasaklandı

- Şanlıurfa Valiliği: - "İlimiz sınırları içerisinde genel güvenlik, asayiş, kamu düzenini korumak ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesinin 'j' bendine istinaden havai fişek ve diğer piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımı yasaklanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa'da havai fişek yasaklandı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa Valiliği, kentte havai fişek ile piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanılmasını yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada, resmi ve milli bayramlarda, çeşitli açılış, özel gün ve kutlamalarda havai fişek ile piroteknik maddelerin izinsiz, usule aykırı kullanımı ve güvenlik önlemlerinin alınmaması sonucu yaralanma ve ölüm olaylarında artış yaşandığı bildirildi.

Söz konusu fişeklerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanımının halkın can ve güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, korku ve paniğe yol açtığı vurgulanan açılamada, şunlar kaydedildi:

"Havai fişek ayrıca terör örgütleri tarafından da toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kolluk kuvvetlerine karşı kullanılmaktadır. Bu nedenle ilimiz sınırları içerisinde genel güvenlik, asayiş, kamu düzenini korumak ve şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesinin 'j' bendine istinaden havai fişek ve diğer piroteknik maddelerin satışı, bulundurulması ve kullanımı yasaklanmıştır.

Havai fişekler ve diğer piroteknik maddelerin satışını yapanlar, bulunduranlar ve kullananlar hakkında Olağanüstü Hal Kanunu'nun 25. maddesinin 'b' fıkrasının 1. bendi gereğince cezalandırılacağı hususunda gerekli işlemler yapılacaktır."

OHAL Kanunu'nun 25. maddesinin "b" fıkrasının birinci bendine göre, yasağa uymayanlar bir aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılacak.

Yorumlar