Şanlıurfa demokrasi nöbetine devam ediyor

Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'te vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa demokrasi nöbetine devam ediyor
Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis ve Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

Şanlıurfa'da Eyyübiye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş yatsı namazı kıldı. Etkinlikte şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çocuklar ve kadınların da katıldığı demokrasi nöbetinde FETÖ aleyhine sloganlar atıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve yaptığı konuşmalar ile Eyyübiye hazırlanan kısa filmleri izleyen vatandaş, tekbir getirdi. Zaman zaman duygulanan vatandaşlar ellerindeki Erdoğan'ın posterlerini sallayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Bazı vatandaşlarda çalan davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra bir grup tarafından seslendirilen ilahileri dinleyen vatandaşların nöbeti devam ediyor.

Malatya

Malatya'da başlatılan demokrasi nöbeti de sürüyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk Bayrağıyla Demokrasi Nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, hoparlörlerden verilen mehter marşları ve ilahilere Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada ilk günden bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara teşekkür etti. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla ailece nöbet tutuyor.
Türk Kızılayı Malatya Şubesi ise nöbete katılan vatandaşlara çay, soda ve kek ikram etti.

Adıyaman

Adıyaman'da Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, nöbeti sürdürüyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle alana gelenler darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı.

Suriyeliler de alana Erdoğan'ın posterleriyle gelerek protestoya katıldı.

İl Müftülüğündeki görevliler tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Vatandaşlar dua ederek, seslendirilen ilahilere eşlik etti.

Kilis

Kilis'te, Suriye, Filistin ve Türklerden oluşan grup, darbe girişimine tepki gösterdi.

Valilik ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan farklı etnik kökenden insanlar, sloganlar atarak tekbir getirdi.

Alandakilere Türk Kızılay çeşitli tarafından ikramlarda bulunuldu. Valilik tarafından kurulan demokrasi standında, darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

İl Müftülüğü personelince dua okundu. Vatandaşlar ve Kur'an kursunda eğitim alan öğrenciler de yazdıkları şiirleri okudu.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.
Kent Meydan'ındaki vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımını dinledi. Marşlar okundu, ilahiler dinlendi, dualar edildi.

Vatandaşlardan Ali Çuhadar, 15 temmuz akşamından beri meydanlarda olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman arkasında olduklarını belirten Çuhadar, "Demokrasi nöbetleri güzel oldu, birlik ve beraberliğimiz pekişti. Bu nöbetler sayesinde ve milletin vakarlı duruşu sayesinde memleket kurtulmuş oldu." dedi.

Bu milletin birlikteliği devam ettiği müddetçe kimsenin karşısında duramayacağını ifade eden Kıymet Kozan da "Millet böyle devam ederse birlikteliğini kurursa Allah izniyle kimse karşımızda duramaz. Cumhurbaşkanımız liderlik ettikçe sırtımız yere gelmez." diye konuştu.

Gaziantep

Gaziantep'te darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerindeki bayraklarla FETÖ aleyhine sloganlar attı, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti.

Yatsı namazını alanda kılan vatandaşlara, merkez ilçe ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yemek ikram edildi.

Yorumlar