Sanık, duruşmada diğer sanığı kesici aletle yaraladı

- Girdikleri bir akaryakıt istasyonunda silahlı gasp yaptıkları iddiasıyla haklarında "nitelikli yağma" suçundan dava açılan 3 kişinin yargılandığı duruşma sırasında kavga çıktı - Tutuklu yargılanan sanıklardan biri, yanında getirdiği kulplu bardaktan yapılan kesici cisimle diğer sanığı yaraladı - Yüzünden ve kulağından yaralanan sanık, hastanede tedavi altına alındı

Google Haberlere Abone ol
Sanık, duruşmada diğer sanığı kesici aletle yaraladı

İSTANBUL (AA) - Bir akaryakıt istasyonundan silah zoruyla gasp yaptıkları iddiasıyla haklarında "nitelikli yağma" suçundan dava açılan 3 kişinin yargılandığı duruşmada çıkan kavgada, sanıklardan biri, yanında getirdiği kesici cisimle diğer sanığa saldırdı. Yüzünden ve kulağından yaralanan sanık, hastanede tedavi altını alındı.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Uğur Aras ve Cafer Şayir ile avukatları katıldı. Diğer sanık Vural Boztaş ise tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Cafer Şayir, olay günü diğer 2 kişiyle birlikte akaryakıt istasyonuna gittiklerini belirterek, "Arka taraftan içeriye girdik. Silah, Uğur Aras'taydı. Aras pompacıları yere yatırmıştı, elinde silah vardı. Üçümüz de kar maskesi takmıştık. Ufak bozuk para kutusu vardı. Onu aldım. Müştekilerin üzerindeki parayı da Aras almış, sonra oradan uzaklaştık" dedi.

Diğer sanık Vural Boztaş da söz konusu yağma olayına katılmadığını belirterek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Müşteki Abdul Aydın ise benzin istasyonunda pompacı olarak çalıştığını belirterek, "Olay günü pompalara bakarken 3 kişinin geldiğini gördüm. Bir tanesi kafama silah doğrulttu. Yüzünde kar maskesi elinde eldiven vardı. İş yerine ait 450-500 lira civarında para vardı. Onu aldılar." diye konuştu.

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Uğur Aras'ın beyanları soruldu.

- Yaraladığı sanığın kanını alnına sürdü

Sanık Aras'ın, tanıkların beyanlarını kabul etmediğini, çelişkili beyanlarda bulunduklarını söylediği sırada, diğer sanık Cafer Şayir bulunduğu yerden kalkarak, yanında bulunan kesici bir aletle sanık Uğur Aras'a saldırdı.

Uğur Aras'ın kulağı ve yüzünden yaralanmasının ardından, salonda bulunan jandarma ekipleri olaya müdahale etti.

Mahkeme heyeti, yapılan incelemede, kesici cismin kulplu bardaktan kırılarak elde edilmiş bir cisim olduğunun anlaşıldığını, jandarma ekiplerine bu delilin polis ekiplerine verilmesinin söylendiğini, duruşma salonunda güvenlik görevlilerinin disiplini zor sağladığını ve sanık Şayir'in de saldırgan tavırlar gösterdiğini tutanağa geçirdi.

Öte yandan, sanık Cafer Şayir'in duruşma salonundan çıkarılırken "Yemin ettim. Alnıma kanını süreceğim, öldüreceğim" diyerek, diğer sanığın kanını alnına sürdüğünün görüldüğü de mahkeme heyeti tarafından tutanağa yansıtıldı.

Olay sonrasında yüzünden ve kulağından yaralanan sanık Uğur Aras, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mahkeme heyeti, salonda yaşanan olay nedeniyle başka bir işlem yapılmadan duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Bu sırada söz alan, yaralanan sanık Uğur Aras'ın avukatı Can Arslan, müvekkilinin suça karışmadığını savunarak, "Sanıkların aralarında husumet vardır. Müvekkilimin suça karıştığına dair delil de bulunmamıştır. Aralarında husumet olduğu duruşma salonunda da anlaşılmıştır. Müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini, aksi halde sanıklardan birinin ayrı cezaevine nakledilmesini talep ederim." dedi.

- Yaralama eylemine ilişkin suç duyurusu

Duruşmayı sonlandırarak ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Uğur Aras ve Cafer Şayir'in tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanık Vural Boztaş'ın da tutuklama şartları oluşmadığından tahliyesine karar verdi.

Duruşma salonunda sanık Cafer Şayir'in, diğer sanık Uğur Aras'a yönelik yaralama eylemini gerçekleştirdiğini belirten mahkeme heyeti, gereğinin yapılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanık Cafer Şayir'in tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumuna müzekkere yazılarak cezaevinde bulunan kulplu bardaktan yararlanarak kesici alet yaptığı hususunun da belirtilerek, gerekli disiplin işlemlerinin yapılmasının istenmesine karar verdi.

Sanıkların yaşadığı olay nedeniyle ayrı cezaevine ya da ayrı koğuşlara konulmasının da istenmesine karar veren heyet, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.




Yorumlar