Sancaktepe'ye şehir hastanesi projesi onaylandı

- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sancaktepe'deki 353 dönümlük askeri alanın Sağlık Bakanlığına devredilerek, şehir hastanesi kurulmasına ilişkin komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi - Şehir hastanesine ulaşımı kolaylaştırmak için yapımı devam eden Üsküdar-Ümraniye metro hattı, Çekmeköy-Sarıgazi-Taşdelen'e kadar uzatılacak

Google Haberlere Abone ol
Sancaktepe'ye şehir hastanesi projesi onaylandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sarıgazi Mahallesi'ndeki 353 dönümlük askeri alanın Sağlık Bakanlığına devredilerek, şehir hastanesi kurulmasına ilişkin rapor onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısında, General İsmail Hakkı Tunaboylu ve Şehit Binbaşı Bülent Bulut kışlaları içindeki 353 dönümlük alanın askeri alan olmaktan çıkartılmasına ilişkin imar plan değişikliği teklifi oylamaya sunuldu. Teklifi içeren komisyon raporu, oy çokluğuyla kabul edildi.

Karara göre, plandaki "askeri alan" ifadesi "sağlık tesis alanı" şeklinde değiştirildi.

Kamu-özel iş birliğiyle yapılacak şehir hastanesi, yaklaşık 3 bin dönüm alana sahip olacak. Hastane bünyesinde genel hastane, kadın doğum, çocuk, kardiyoloji ve KVC, onkoloji, ortopedik ve nörolojik bilimler, psikiyatri, yüksek güvenlikli adli psikiyatri, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaneleri yer alacak. Hastanelerin toplamında yaklaşık 4 bin yatak kapasitesi bulunacak.

Bu arada, hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak için metro hattı da yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Üsküdar-Ümraniye metro hattı Çekmeköy-Sarıgazi-Taşdelen'e kadar uzatılacak. Çekmeköy hattı, hastane durağından başlayacak. Bu sayede Sancaktepe şehir hastanesi metro hatları, Marmaray, metrobüs ve Şehir Hatları'yla entegre olacak.

Yorumlar