Sanat kenti Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı “1. Gaziantep Uluslararası Sanat Çalıştayı”nda yapılan eserler sanat severler ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Sanat kenti Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı “1. Gaziantep Uluslararası Sanat Çalıştayı”nda yapılan eserler sanat severler ile buluştu.

Yerli ve yabancı 19 sanatçının yaklaşık bir hafta boyuncu ele aldığı ‘Gaziantep’ odaklı eserler bugün Gaziantep Sanat Merkezinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Sergi öncesinde açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, böyle bir çalışmayı ilk defa yaptıklarını, ancak ilerleyen yıllarda çok daha büyük kapsamlı yapmak istediklerini söyledi. Güçlü bir medeniyetten geldiklerini şehrin sanat ile kültür konuşması adına böyle bir çalıştay yaptıklarını belirten Şahin, “Gaziantep’i her anlamda dünyaya tanıtmak için buraya gelen tüm sanatçılarımızın eline ve yüreğine sağlık. hepsine çok teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Bölgenin çok zor dönemlerden geçtiğini vurgulayan Şahin, “Ülkemiz birçok badireler atlattı. Bizim hızlıca normalleşmemiz ve çocuklarımızı daha iyi bir ortamda büyütmek için sanatı ve kültürü yansıtmamız gerekiyor. Bugün dünyanın en büyük sirklerinden birisini Gaziantep’e getirdik. Sanatın güzel yüzünü kentimizde yaşatmak istiyoruz. Bunun için sanatın ve sanatçının kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bizim medeniyetimiz bir kültür medeniyeti. Bunun için medeniyeti ve sanatı en iyi sanatçı ile onların eserleri ile konuşalım istiyoruz. Dünya’nın 8. Gastronomi kenti olduk. Fark yaratmak istiyoruz. Bu şehir odak şehir, öncü şehir, lider şehir. Hem ülkenin hem bölgenin gözbebeği olsun. Bu şehirde konuşulan sanat ile dünyada konuşulan sanat aynı olsun istiyoruz” diye konuştu.

Şahin, nasıl ki İstanbul, Ankara gibi kentlerde bu tür sanat çalıştayları oluyorsa Gaziantep’te de olması gerektiğini belirtti. Bu tür projeler ile Gaziantep’in başarılı kent olması için çabaladıklarını aktaran Şahin, “Burada en önemli şey beşiri sermaye. Burada herkesin bir hikayesi var. Sanat ve sanatçının daha iyi olması için çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Çalıştay Koordinatörü ve emay dalındaki sanatçı Cahide Erel ise kendilerine bu imkanı veren herkese teşekkür etti. Erel, 14 yerli 5 yabancı sanatçıdan oluşan çalıştayda Gaziantep’e özgü nesleri en iyi şekilde ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.

Resim, heykel, sulu boya, fotoğraf, seramik, emay, cam, tekstil resim gibi dallarda eserlerin yer aldığı sergi Gaziantep Sanat Merkezi’nde 15 gün boyuncu ücretsiz gezilebilinecek. Sergide ortalama 60 eser sergileniyor.

Sergi lasmanına Şahin’in yanı sıra Girne Belediye Başkanı Nadai Güngördü, Dış İşleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Röktörü Tamer Yılmaz, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Yorumlar