Şamualar Tunceli'de fotoğraflandı

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan ve nadir görülen çengel boynuzlu dağ keçileri (şamua) Tunceli'de fotoğraflandı

Google Haberlere Abone ol
Şamualar Tunceli'de fotoğraflandı

TUNCELİ (AA) - Türkiye'deki popülasyonu oldukça düşük olması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan çengel boynuzlu dağ keçileri (şamua), Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Karagöz Köyü Hel Yaylası'nda, karlar üzerinde fotoğraflandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şamuaların Tunceli'de belirli bölgelerde görüldüğünü söyledi.

Gürsönmez, "Şamua denilen çengel boynuzlu dağ keçileri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan bir türdür. Yaban keçilerine oranla ilimizde nadiren görülmektedirler. Yaban keçilerine hemen hemen her ilçemizde rastlamak mümkündür ama şamualar nadir görülmektedir. İlimizde sadece bir iki bölgede görülmektedir. Yaban keçilerine oranla yayılma oranları da düşüktür." diye konuştu.

Türkiye'de nadir görülen bu türün korunması için çaba sarf ettiklerini ifade eden Gürsönmez, şamua avlayan kişilere hayvan başına 15 bin lira ceza uygulandığını kaydetti.

Yorumlar