Samsun'daki özel bir kreşte çocuklara kötü muamele yapıldığı iddiası

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kreşi kapattı, Atakum ilçesinde çocuklara kötü muamele yapıldığı iddia edilen özel kreşi kapattı, Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlattı

Google Haberlere Abone ol
Samsun'daki özel bir kreşte çocuklara kötü muamele yapıldığı iddiası

SAMSUN (AA) - Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Atakum ilçesinde çocuklara kötü muamele yapıldığı iddia edilen özel kreşi, kapattı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı özel bir kreşte çocuklara kötü muamele yapıldığı iddiasına ilişkin soruşturma başlattı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise idari soruşturma kapsamında kreşi kapattı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kreş çalışanları B.Ö., M.G. ve G.K., hakkında 15 Mayıs 2016 tarihinde soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde gerek ulusal gerekse yerel basın-yayın organları ve internet sitelerinde yer alan haberlerle ilgili olarak, bir takım bilgi karışıklığı olduğu müşahade edildiğinden, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığımızca kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği hasıl olmuştur. İlgili medya organları tarafından haber konusu olan iddia ve şikayetler Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirmeye alınmış olup, sorumlular hakkında yasal inceleme devam etmektedir."

Samsun'un Atakum ilçesinde, özel bir kreşte çocuklarına kötü muamele yapıldığı iddiasıyla iki veli şikayette bulunmuş, haklarında şikayet bulunulan öğretmen ve yönetici 3 kişinin ifadesine başvurulmuştu.


Yorumlar