Samsun'daki karaya oturan kuru yük gemisi

- Karaya oturan yabancı bandıralı "Tokay Akay İstanbul" adlı kuru yük gemisini kurtarma çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle yapılamadığı bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Samsun'daki karaya oturan kuru yük gemisi

SAMSUN (AA) - Samsun Limanı'nda karaya oturan yabancı bandıralı "Tokay Akay İstanbul" adlı kuru yük gemisini kurtarma çalışmalarının hava muhalefeti nedeniyle yapılamadığı bildirildi.

Samsun Liman Başkanlığı yetkilileri, fırtına nedeniyle geçen pazar gecesi Canik Balıkçı Barınağı yakınlarında karaya oturan geminin kurtarılmasına yönelik çalışmaların hava muhalefeti nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Liman açıklarında 2011 yılından bu yana hacizli olan ve içinde mürettebatı bulunmayan 80 metre uzunluğundaki 4 bin grostonluk kuru yük gemisinin bulunduğu yerden çıkartılmasıyla ilgili çalışmanın yapılabilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirten yetkililer, geminin ait olduğu şirketin iflas kararı aldığını bu nedenle iflas masasının yetkili olduğunu bildirdi.

Kurumun onayı ile geminin nereye çekileceği konusunun netlik kazanacağını ifade eden yetkililer, geminin emniyetli bir yere römorkörler yardımıyla çekileceği ifade etti.

Öte yandan Liman Başkanlığınca can ve mal güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alındığını bildirildi.

Yorumlar