Samsun'da Laik Eğitim ve Laik Yaşam mitingi

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde bir araya gelen grup, "Laik Eğitim ve Laik Yaşam" mitingi düzenledi....

Google Haberlere Abone ol
Samsun'da Laik Eğitim ve Laik Yaşam mitingi

SAMSUN (AA) - Samsun'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde bir araya gelen grup, "Laik Eğitim ve Laik Yaşam" mitingi düzenledi.

Karadeniz'in farklı illerinden gelen sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İstasyon Mahallesi Ray Blokları önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Çeşitli döviz ve pankartlar açıp sloganlar atan gruba tepki gösteren bir kadın gözaltına alındı.

KESK Hukuk Sekreteri Fatma Çetintaş, Cumhuriyet Meydanı'nda hazırlanan platformda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 9 ayrı bölgede "Laik Eğitim ve Laik Yaşam" konulu mitingler yapmayı kararlaştırdıklarını ancak bazı illerde mitinglere izin verilmediğini söyledi.

İktidarın KESK'e bağlı sendika yönetici ve üyelerine baskı yaptığını öne süren Çetintaş, "Son 3 ayda sendikal faaliyetlerden dolayı 16 bin arkadaşımıza soruşturma açıldı, 50 arkadaşımızın memuriyetine son verildi, 20 arkadaşımız gözaltına alındı, 80 arkadaşımız sürgün edildi." dedi.

Kamuya ait madenlerin özelleştirmesine de tepki gösteren Çetintaş, şunları dile getirdi:

"Karadeniz başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanı, HES'ler, nükleer santraller ile kuşatılmakta. Bu kuşatılmanın tek bir nedeni var o da doğayı katlederek daha fazla kar etmektir. Cerattepe maden sahasında halkın tüm karşı koymalarına rağmen doğayı tahrip ederek madeni nasıl hayata geçirmeye çalıştıkları ortadadır. Kamuya ait madenler özelleştirme ile sermayeye peşkeş çekiliyor."

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu da iktidarın sendika üyelerine yoğun baskı uyguladığını savundu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting, konuşmaların ardından sona erdi.



Yorumlar