Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yapılacak bakım çalışması

- OMÜ Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kolbakır: - "Şehrimize özel uçakları ile gelmek isteyen iş adamları, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapalı kalacağı tarihlerde üniversitemizin havaalanını kullanabilir"

Google Haberlere Abone ol
Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yapılacak bakım çalışması

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü ve UZAYTEM Genel Havacılık İşletmesi Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 3 ay kapanmasının ardından özel uçakları ile kente gelmek isteyen iş adamlarının OMÜ Havaalanı'nı kullanabileceğini belirtti.

Kolbakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak'ın, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın 1 Mart-31 Mayıs 2017 tarihlerinde kapatılarak pistinin bakıma alınacağı yönünde açıklamasını hatırlatarak, imkanlar dahilinde 19 Mayıs ilçesindeki OMÜ Havaalanı'nı özel jetlere kullandırabileceklerini söyledi.

OMÜ Havaalanı'na 5 bin 700 kilogram ağırlığına kadar olan uçakların iniş kalkış yapabileceğini bildiren Kolbakır, "Samsun her yönüyle gelişen ve büyüyen, iş yükü fazla olan bir şehir. Şehrin iş yükünü hafifletmek, gelişimine katkı sağlamak herkesin görevidir. Bu kapsamda şehrimize özel uçakları ile gelmek isteyen iş adamları, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın kapalı kalacağı tarihlerde üniversitemizin havaalanını kullanabilir." dedi.

Kolbakır, OMÜ Havaalanı'nın pist uzunluğu ve kapasitesinin sınırlı olduğunu, sadece küçük uçaklara belirli kapasitede hizmet verebileceklerini kaydetti.


Yorumlar