Saman balyasından okul harçlığı

- Oruç tutan ve saman balyası taşımacılığı yapan üniversiteli gençler, sıcak hava dolayısıyla gündüzleri dinlenip iftar saatinden sonra çalışıyor - Saman sezonunda taşımacılık yapan üniversite öğrencisi Karaduman: "Harçlığımızı çıkarmak için saman taşıyoruz, aileye bir ek gelir oluyor"

Google Haberlere Abone ol
Saman balyasından okul harçlığı

TEKİRDAĞ (AA) - Muratlı ilçesinde, buğday hasadının ardından başlayan saman taşımacılığı, gündüzleri işçilerin oruçlu olması ve sıcak havalardan dolayı gece yapılıyor.

Trakya'da büyük ve küçükbaş hayvanların yıllık kaba yem ihtiyacını karşılamak için balyalanan buğday ve arpa samanını taşıma mesaisi başladı.

Saman taşıma sezonunun bu yıl ramazan ayına denk gelmesi ise saman taşımacılığı ile ek gelir elde eden gençleri zorluyor.

Saman sezonunda taşımacılık yapan Ümit Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşları ile birlikte gündüzleri kavurucu sıcaklardan ve oruçlu olduklarından dolayı taşımacılık yapamadıklarını belirtti.

Trakya'da, buğday hasadının ardından saman mesaisinin başladığını anlatan Karaduman, "Gece çalışıyoruz. Ramazandayız, hem güneş hem oruç zorladığı için biz de böyle bir seçenek bulduk. İftarda yemeğimizi yeyip, arkadaşlarla toplanıp geliyoruz tarlaya, sahura kadar balya topluyoruz ve eve gidince de sahurumuzu yapıp daha sonra dinlenmeye çekiliyoruz." diye konuştu.

Çalıştığı ekipteki bütün üyelerin üniversite öğrencisi olduğunu belirten Karaduman, "Bu işi asıl yapmamızın sebebi de üniversite öğrencisi olmamız. Tatilde geliyoruz evlerimize, gelecek yıl ki harçlığımızı çıkarmak için saman taşıyoruz, aileye bir ek gelir oluyor, onların yükünü azaltıyoruz. Kazandığımız parayla gelecek seneki giderlerimizi karşılamaya çalışıyoruz."

Ramazan boyunca saman taşımaya devam edeceklerini söyleyen Karaduman, iki traktör ve 4 kişilik ekiple, gecede 500 ile 600 arasında saman balyası taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar