Saklıkent Kanyonu'nda "bungee jumping" heyecanı

- Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'na gelen tatilciler 50 metreden atlayarak, yaşadıkları heyecanı aksiyon kameralarıyla görüntülüyor

Google Haberlere Abone ol
Saklıkent Kanyonu'nda "bungee jumping" heyecanı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Seydikemer ilçesinde tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistler, "bungee jumping" ile heyecan yaşıyor.

Tatil için Saklıkent Kanyonu'nu ziyaret eden turistler, doğal güzellikleri görmenin yanı sıra adrenalin dolu dakikalar yaşama fırsatı da buluyor.

Kanyonun önündeki Karaçay Deresi'nin yanındaki bir alanda yapılan bungee jumping aktivitesi, heyecan arayan tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Faaliyete katılacaklar ayak bileklerine bağlanan emniyet kemeri ile bir vince bağlı bulunan platformla 50 metre yüksekliğe çıkartılıyor ve buradan atlayış gerçekleştiriliyor. Bu sırada Saklıkent Kanyonu'nu da havadan görme fırsatı bulan tatilciler, ellerine bağladıkları aksiyon kameraları ile atlayışlarını görüntülüyor.

Bungee jumping yaptıran firmanın yetkilisi Bülent Demirtan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 metre yükseklikten atlayanların yaklaşık 40 metre serbest düşüş yaptığı söyledi.

Herkesi Saklıkent'e bu heyecanı yaşamaya davet ettiklerini belirten Demirtan, "Yukarıda eşsiz bir doğa manzarası var. Saklıkent Kanyonu'nun içerisine doğru bakarak bir atlayış gerçekleştiriyorsunuz." dedi.

Demirtan, Saklıkent'in eşsiz manzarasıyla Türkiye'deki en güzel bungee jumping yapılacak yerlerden biri olduğunu ifade etti.

- "Korku geçici, cesaret ömür boyu kalıcı olacak"

Antalya'nın Kaş ilçesinin Fethiye'ye yakın olması dolayısıyla da bölgenin turistik açıdan hareketli olduğunu söyleyen Demirtan, şunları kaydetti:

"İnsanlar genellikle 'Benim yükseklik korkum var' diyor. Aslında bu yükseklik korkusu değil boşluk korkusu. 50 metre boşlukta durmak gerçekten adrenalin pompalayan ve insanları heyecanlandıran bir aktivite. Bunu her atlayışta binlerce kez söyledik. Korku geçicidir, cesaret ömür boyu kalıcı olacak. Bu deneyimi ölmeden önce bir kez yaşamak gerekiyor. Bu nedenle herkesi davet ediyoruz."

Ailesiyle tatile gelen ve bungee jumping atlayışı yapan 12 yaşındaki Bade Uysal yaşadığını heyecanı dile getirdi. Kendisini boşlukta düşüyor gibi hissettiğini söyleyen Uysal, yukarıdan manzaranın çok güzel göründüğünü, korkusunu yenmek isteyen herkesin atlayış yapması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar