"Sakin kent Uzundere"ye sertifika

- Uluslararası Sakin Kentler Birliği'ne üye olan Uzundere ilçesi yetkililerine, törenle üyelik sertifikası teslim edildi

Google Haberlere Abone ol
"Sakin kent Uzundere"ye sertifika

ERZURUM (AA) - Uluslararası Sakin Kentler Birliği'ne (Cittaslow) 16 Mart'ta katılan Erzurum'un Uzundere ilçesi yetkililerine üyelik sertifikası, düzenlenen törenle verildi.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen törende, Türkiye'den 11'inci "Sakin kent" seçilen Uzundere'yi tanıtan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı ve Uluslararası Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, insanların kökleri yokmuş gibi yaşadığını belirterek, ataların insanlara büyük zenginlik bıraktığını ve bu zenginliğin de yokmuş gibi hayatlar sürdürüldüğünü ifade etti.

Soyer, "Geçmişimizi hatırlamak, zenginlikleri bugüne taşımak, önümüzü aydınlatmak ve geleceğe tarihi mirasla yürümek zorundayız. Cittaslow sürdürülebilir ve kimliğini koruyan bir yaşam tarzını vurguluyor. Kentlerin kimliğini koruması, bizden sonraki kuşaklara bırakabileceğimiz en değerli zenginliktir. Cittaslow'un en temel özelliği kentin doğal kimliğini korumasıdır. Yani yaşamın kolay olduğu kentler ağı olarak Türkçe'ye çeviriliyor." diye konuştu.

Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan da dünyanın 208, Türkiye'nin ise 11'inci sakin şehri ünvanını aldıklarını vurgulayarak, hava kalitesi, alt yapı politikaları, misafirperverlik ve sosyal politikalar gibi birçok projelerin kendilerini sakin şehir olma yolunda götüren unsurları kapsadığını bildirdi.

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ise dayatılan yaşam biçiminden sakinliğe geçiş süreci bulunduğunu, huzura, sakinliğe gitmek ve öz kültürü tüm dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Uluslararası Sakin Kentler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Soyer, "Cittaslow" üyelik sertifikasını Kaymakam Uzan ve İlçe Belediye Başkanı Özsoy'a takdim etti.


Yorumlar