Sakarya'daki 'dolandırıcılık' iddiası

- Şehit ve gazi dernekleri, Vali Coş'a kendisini "şehit eşiyim" diye tanıtan ancak daha önce hakkında 5 dolandırıcılık ve 2 iftira suçundan adli kovuşturma yürütüldüğü belirtilen kadın ile konuyla ilgili asılsız haber yaptığı ileri sürülen ulusal gazeteye tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'daki 'dolandırıcılık' iddiası

SAKARYA (AA) - Sakarya'da şehit ve gazi dernekleri, Vali Hüseyin Avni Coş'a kendisini "şehit eşiyim" diye tanıtan ancak daha önce hakkında 5 dolandırıcılık ve 2 iftira suçundan adli kovuşturma yürütüldüğü belirtilen kadın ile konuyla ilgili asılsız haber yaptığı iddia edilen ulusal gazeteye tepki gösterdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, dernekte düzenlediği basın toplantısında, dün ulusal bir gazetede Vali Coş'u da hedef alan maksatlı haberi dikkatle takip ettiklerini söyledi.

Kendisini "şehit eşi" olarak tanıtan R.D'nin tüm değerleri ayaklar altına alarak, provokatif eylemle gazetecilerin önünde gerçekleştirdiği gösteriyi şiddetle kınadıklarını belirten Demir, "Yanındaki çocukları da yalanına ortak etmesi, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle yakınlarına yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Bu şahsın, büyük fedakarlıklarla sürdürülen terörle mücadeleyi hedef almasıyla bu toprakları vatan kılan şehitlerimizin ve onların onurlu ailelerinin değerlerine kastetmekte olduğunu değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Demir, "kadın, şehit eşi, şehit çocuğu annesi" gibi toplumun vicdani değerlerini istismar ederek kamuoyunda infial oluşturmayı hedefleyen bu olayın masum bir rastlantı olmadığını düşündüklerini kaydetti.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan da şehitlik makamının dahi insafsızca kullanarak kamuoyunun tahrik edilmesinin amaçlanmasını büyük üzüntü ve kızgınlıkla müşahede ettiklerini dile getirdi.

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Uzman Çavuş Samet Şare'nin cenaze töreni için 30 Haziran'da Adapazarı ilçesindeki evine gelen Vali Coş ve beraberindeki yetkililerin yolunu kesen R.D. adlı kadının kendisini "şehit eşi", yanındaki iki erkek çocuğu da "şehit çocukları" olarak tanıttığı, yapılan araştırmada daha önce hakkında 5 dolandırıcılık ve 2 iftira suçundan adli kovuşturma yürütüldüğünün tespit edildiği, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla "dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan adli işlem başlatıldığı, ulusal bir gazetede yer alan "şehit cenazesinde Vali Coş ile tartışan kadının evine polisin baskın yaptığı" iddiasının ise gerçeği yansıtmadığı bildirilmişti.

Yorumlar