Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

- Eski Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto amacıyla düzenlenen kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı bulunan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da FETÖ/PDY soruşturması

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, eski Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto amacıyla düzenlenen kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı bulunan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Sakarya'da eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 16 Aralık 2014'te düzenlenen kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler D.S, K.K, A.C, R.K. ve M.A. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Kanunsuz eyleme katıldıkları gerekçesiyle daha önce gözaltına alınıp adliyeye getirilen 13 kişiden tekniker Serdar Yaman, serbest meslek sahibi Arif Uyar, öğrenci Furkan Coşkun ve işçi Fatih Elkoca tutuklanmış, esnaf Y.Ç, A.T, işçi A.S, E.A, öğretmen Z.S, T.Ç, veteriner Ö.A. ile gazeteciler D.S. ve S.H. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

Şüphelilerden bazılarının örgütün kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları ve örgütsel faaliyetlerde bulunduklarının tespit edildiği öğrenilmişti.

Öte yandan FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında da "ByLock" kullandığı tespit edilen Tank Palet fabrikasında görevli üsteğmen S.Y. de adliyeye sevk edildi.

Yorumlar