Sakarya'da bankamatik dolandırıcılığı iddiası

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde banka ATM'lerine kart kopyalama aparatları yerleştirdiği iddia edilen kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre...

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da bankamatik dolandırıcılığı iddiası

SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde banka ATM'lerine kart kopyalama aparatları yerleştirdiği iddia edilen kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Adapazarı ilçesinde bir alışveriş merkezide ATM'de işlem yaptığı sırada kart kopyalama aparatı yerleştirildiğini fark eden kişi, durumu polis ekiplerine haber verdi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmada, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Kampüsü önündeki bir bankanın ATM'sine kart kopyalama aparatı yerleştirmeye çalışan Y.E.Ş. suçüstü yakalandı.

Zanlının üzerinde bir kart kopyalama aparatı ve kart ibaresi bulunan şerit, ikametinde 3 POS cihazı, aracında ise bir cımbız, 2 şapka elde geçirildi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan incelemede, zanlının, "sahte banka veya kredi kartı kullanmak suretiyle yarar sağlamak" ve "resmi belgede sahtecilik" ile "başkalarına ait banka hesaplarıyla ilişkilendirilerek sahte banka veya kredi kartı üretme-satma" suçlarından 9 ayrı suç kaydının bulunduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yorumlar