Sakarya'da "AA Istanbul Photo Awards 2016" sergisi açıldı

- "AA Istanbul Photo Awards 2016" sergisi, Sakarya'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk: - "Ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem arz eden AA tarafından düzenlenen 'Istanbul Photo Awards 2016'nın kazanan fotoğraflarından oluşan bu seçkiyi Sakarya ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da "AA Istanbul Photo Awards 2016" sergisi açıldı

SAKARYA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması "Istanbul Photo Awards 2016"nın ödüllü fotoğrafları Sakarya'da sanatseverlerle buluştu.

Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, serginin Ankara, İstanbul, Viyana ve New York'tan sonra Sakarya'da sergilendiğini söyledi.

"Istanbul Photo Awards"ın gerek uluslararası saygınlığı olan jüri üyeleri, gerekse yarışmada kazanan fotoğrafların niteliğiyle 2 yıl gibi kısa sürede uluslararası alanda oldukça prestijli bir yarışma haline geldiğini vurgulayan Aktürk, dünyanın en yetenekli foto muhabirlerini buluşturan bu yarışmaya 84 ülkeden 13 bine yakın fotoğrafla 3 bin 980 başvuru gerçekleştiğini aktardı.

Aktürk, yarışmanın kazanan ve dereceye giren fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf albümünün de Anadolu Ajansı tarafından basıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem arz eden AA tarafından düzenlenen 'Istanbul Photo Awards 2016'nın kazanan fotoğraflarından oluşan bu seçkiyi Sakarya ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde bizlere her türlü kolaylığı sağlayan AA'nın kıymetli yöneticilerine ve sergi açılışımıza teşriflerinizden dolayı siz kültür sanat dostlarına şükranlarımı ve saygılarımı sunarım."

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, katkılarından dolayı AA adına Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş'a, Yalçıntaş da Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk'e hediye takdim etti.

Açılışa katılan davetlilere "Istanbul Photo Awards 2016"yı tanıtan kısa film izletildi. Daha sonra davetliler, sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

Program, kokteylin ardından sona erdi.

Etkinliğe, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir ve gaziler, öğrenciler ile vatandaşlar da katıldı.

Sponsorluğunu Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türk Hava Yolları (THY) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) üstlendiği, yaklaşık 30 fotoğrafın izlenime sunulduğu sergide, ziyaretçilere 2015'te dünya kamuoyunda ses getiren olayların görsel bir özeti sunuluyor.

Daha önce Ankara, İstanbul, Viyana ve New York'ta açılan sergide, "Yılın Fotoğrafı Ödülü"ne layık görülen Suriyeli fotoğrafçı Abd Doumany'nin "Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı" fotoğrafına da yer verildi.

Sergi, 18 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar