Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü

- Başbakan Yıldırım: - "İnanıyorum ki genç nesillerimiz, Milli Mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak, barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceklerdir"

Google Haberlere Abone ol
Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "İnanıyorum ki genç nesillerimiz, Milli Mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak, barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tarihin sayfalarına "Melhame-i Kübra" olarak kaydedilen ve Anadolu tarihinin en önemli savaşlarından biri olarak kabul edilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 95'inci yıl dönümünün idrak edildiğini anımsatan Başbakan Binali Yıldırım, Sakarya Zaferi'nin istiklal mücadelesinin en kritik aşamasında kazanılan ve adeta nihai zaferi müjdeleyen bir destan olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım, Mustafa Kemal Paşa liderliğindeki ordunun, Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da benzersiz bir cesaret ve fedakarlık örneği gösterdiğini vurgulayarak, "21 gün süren şiddetli çarpışmaların ardından elde edilen zafer, halkımıza büyük moral ve güç kazandırmıştır." ifadesini kullandı.

Çok çetin mücadeleler veren, ağır bedeller ödeyen ecdadın, vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkmayı başardığına dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Meclisimiz, askeri ve siyasi bakımdan önemli gelişmelere vesile olan bu büyük zaferin ardından Mustafa Kemal Paşa'ya 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanı vererek, tarihi bir karara imza atmıştır. Aziz milletimizin o gün sergilediği yüksek ruh ve şuur, bugün bizim için en büyük ilham kaynağıdır. İnanıyorum ki, genç nesillerimiz, Milli Mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin mukaddes emanetine ve milli iradeye sahip çıkarak, barış, huzur ve refah yurdu bir Türkiye inşa edeceklerdir. Bu düşüncelerle, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Yorumlar