Sakarya'da 266 kişi tutuklandı

Sakarya'da gözaltına alınan 692 şüpheliden 266'sı tutuklandı, 295'i adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla olmak üzere, 344 kişi serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sakarya'da 266 kişi tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Sakarya'da toplam 266 kişi tutuklandı, 344 kişi de salıverildi.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından hakim, savcı, asker, polis, akademisyen, kamu görevlisi ve sivile yönelik yönelik yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 692 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 609 kişiden, 266'sı tutuklandı, 295'i adli kontrol ve yurt dışı yasağı olmak üzere toplam 343 kişi de serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 1 kişi ise emniyetteki ifadesinin ardından salıverildi.

Gözaltındaki 82 kişinin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Bu arada polis ekipleri, hakkında arama kararı bulunan 55 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Hakkında işlem yapılmayan 79 kişi hakkında da soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

Yorumlar