"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması" ödül töreni

- Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Öztürk: - "Bağımlılıkların önlenmesi doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanması ve aktarılmasıyla mümkündür"

Google Haberlere Abone ol
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması" ödül töreni

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Mücahit Öztürk, bağımlılıkların önlenmesinin doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanması ve aktarılmasıyla mümkün olacağını belirtti.

Yeşilay Cemiyeti İstanbul Şubesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması''nda dereceye girenlere ödülleri, törenle verildi.

Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde gerçekleştirilen ödül törenine, Mücahit Öztürk'ün yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Afiş, şiir, resim, karikatür, kısa film ve kompozisyon alanında toplam altı dalda gerçekleştirilen yarışmaya, İstanbul'daki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Öztürk, törende yaptığı konuşmada, bağımlılıkların önlenmesinin doğru bilgilerin, doğru yöntemlerle uygulanması ve aktarılmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Yarışmanın 2011'den bu yana Yeşilay'ın ilkokul, ortaokul ve liseler arasında gerçekleştirildiğini aktaran Öztürk, "Bu yarışmayla öğrencilerimiz bağımlılıkların insan hayatına etkisini hem öğreniyor hem de yetenekleriyle harika eserler ortaya çıkarıyor. Eserlerinizde yansıttığınız bağımlılık tanımı ve sebep olduğu etkileri, bizim de bu konuya farklı perspektiflerden bakmamızı sağlıyor. Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize, emeği geçen okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, ailelerine, jüri üyelerine ve bu çalışmada her zaman yanımızda olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönülden teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yarışmaya katılan 39 ilçeden 123 eser arasından dereceye giren 15 eserin sahibine ödülleri verildi.

Yorumlar