"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" projesi

- Yeşilay'ın düzenlediği yarışmada ödül kazananlar açıklandı

Google Haberlere Abone ol
"Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" projesi

ANKARA (AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 6'ncı kez düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında ödül kazananlar açıklandı.

Cemiyetten yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında 6 dalda düzenlenen yetenek yarışmasının Ankara ayağının sonuçları belli oldu.

Yeşilay Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, ilkokullarda resim, ortaokullarda şiir ve liselerde afiş, karikatür, kompozisyon ve 6 saniyelik kısa video yarışmasına katılan eserlerin incelendiğini ve ilk 3 sırayı alan öğrencilerin belirlendiğini bildirdi.

Buna göre, resim dalında 1'inciliğe Batıkent Orhan Eren İlkokulu öğrencisi Ayça Kurnaz, 2'nciliğe İhsan Sungu İlkokulu öğrencisi Serap Dur ve 3'üncülüğe ise 19 Mayıs İlkokulu öğrencisi Melike Güler layık görüldü.

Şiir dalında ise 1'inciliği Polis Amca Ortaokulu öğrencisi Selda Bölük, 2'nciliği İMKB Ortaokulu öğrencisi Pelin Hancı ve 3'üncülüğü ise Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu öğrencisi Nisan Erdem kazandı.

Lise öğrencileri arasında yapılan kompozisyon yarışmasında Hüseyin Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eda Özcan 1'inciliğe, BİLTEK Koleji öğrencisi Ayşe Zeynep Toprak 2'nciliğe ve Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Nur Taş da 3'üncülüğe layık görüldü.

Karikatür yarışmasında, Şehit Hulki Beydili Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Öztürk 1'inci, TOKİ Anadolu Lisesi öğrencisi Zehranur Şahin 2'nci, Gevher Nesibe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Süleyman Uyumaz 3'üncü oldu.

Afiş dalında ise 1'inciliği Kalaba Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Alacapunar, 2'nciliği Batıkent Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Lale Aygün ve 3'üncülüğü de Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ümmügülsün Köprücüoğlu kazandı.

1'inci olan eser sahiplerine 600, 2'ncilere 400 ve 3'üncülere ise 200'er lira ödül ve plaket verilecek.

Ödül töreni, 17 Mayıs'ta Anıttepe Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapılacak.

Yorumlar