Sağlık Bilimleri Üniversitesi iftarı

- Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Gümüş: - "Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Doğudaki ve Güneydoğudaki birçok hastanemizin daha güçlü hale gelmesi sağlanacak" - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdöl: - "Geleneklerine bağlı, aynı zamanda da yenilikçi bir üniversite olarak, geçmişle geleceği birlikte kuran üniversite vizyonu içerinde yolumuza devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bilimleri Üniversitesi iftarı

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Doğudaki ve Güneydoğudaki birçok hastanemizin daha güçlü hale gelmesi sağlanacak." dedi.

Gümüş, Sağlık Bilimleri Üniversitesince Hidiv Kasrında düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Sağlık Bilimleri Üniversitesinin geçen seneki en önemli projelerinden olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi için yaptıkları çalışmalardan bahseden Gümüş, üniversitenin örneği olmayan tıp fakültesi ve ona bağlı hastaneler zinciri olduğuna dikkati çekti. Sağlık Bilimleri Üniversitesiyle özellikle Türkiye'nin doğusunda bulunan eğitim hastanelerinin daha güçlü bir hale gelmesini hedeflediklerini anlatan Gümüş, "Sağlık Bilimleri Üniversitesiyle Doğudaki ve Güneydoğudaki birçok hastanemizin daha güçlü hale gelmesi sağlanacak." diye konuştu.

Üniversiteden beklentilerden birinin de AR-GE çalışmaları olduğunu aktaran Gümüş, "Özellikle AR-GE'de genç araştırmacı arkadaşlarımızın bundan sonraki araştırma faaliyetlerine de destek verilecek. Somali'de, Sudan'da, Pakistan'da, Filistin'de ve Lübnan'da hastanelerimiz var. Buralarda da Sağlık Bilimleri Üniversitemizin çalışabilmesi için kanun teklifi hazırlıyoruz" ifadesini kullandı.


- "Ciddi projelere imza atacağız"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de bu yıl ilk defa eğitime başlayacaklarını ve binin üzerinde öğrenci alacaklarını söyledi. Tıpta uzmanlık eğitimleriyle ilgili de ayrıca çalışmalar yapacaklarını belirten Erdöl, 16 ildeki toplam 55 eğitim ve araştırma hastanesiyle büyük bir aile olduklarını kaydetti.

Sadece Türkiye'de değil yurt dışında da eğitim müesseseleri açacaklarını aktaran Erdöl, "Geleneklerine bağlı, aynı zamanda da yenilikçi bir üniversite olarak, geçmiş ile geleceği birlikte kuran üniversite vizyonu içerinde yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte ciddi projelere imza atacaklarını aktaran Erdöl, zor bir işi başarmaya gayret etkilerini ve başarmak üzere olduklarını dile getirdi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın telgraf gönderdiği iftara, aralarında Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar