Sağlık Bakanlığına devredilen hastane hizmete girdi

- Resmi Gazete'de yayımlanan OHAL Kararnamesi kapsamında Hazineye devredilen Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi, değişen ismi ve yeni kadrosuyla hizmete başladı - İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Orhan: - "Erişebilir, sürdürülebilir ve kaliteli, modern tıp hizmetini Sağlık Bakanlığının akademik kadrosuyla, herhangi bir ek ücret almadan, katılım payı almadan SGK güvencesi altında sağlıyoruz" - "Vatandaşlarımız hastaneden hizmet almak için hem Merkezi Hasta Randevu Sistemi üzerinden hem de 182 çağrı merkezini arayarak randevularını kolaylıkla alabilirler"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığına devredilen hastane hizmete girdi

İSTANBUL (AA) - HATİCE ŞENSES - Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kararnamesi kapsamında Hazineye devredilen Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binası olarak yeniden hizmete başladı.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli iradeye kalkışma sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu düşünülen sağlık kuruluşlarına OHAL kapsamında el konulduğunu hatırlattı.

Orhan, bu çerçevede Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesinin de Sağlık Bakanlığınca devralındığını belirterek, sağlık kuruluşunun birlikleri bünyesinde hizmet vermeye başladığını söyledi.

Hastanenin 23 Temmuz'da yapılan el koyma işleminin ardından, büyük kısmı Kartal Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinden olmak üzere birliğe bağlı tüm birimlerdeki yoğun çalışma sonrasında haftanın ilk iş günü hizmete başladığını dile getiren Orhan, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızdan hastaneden nasıl faydalanacaklarına ilişkin bize çok soru geliyor. Şu haberi vatandaşlarımıza müjdelemek isteriz. Hastanemizde, Sağlık Bakanlığının kadrosuyla daha önceki fonksiyonelliğinin üzerinde her zaman için erişebilir, sürdürülebilir, kaliteli bir sağlık hizmeti sunumuna başladık ve bunu da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Şu anda 17 branşta hizmet vermeye başladık. Hastanemiz değerlendirmelerimiz çerçevesinde yoğun bakım, katater, uyku laboratuvarları ve kalp damar cerrahisiyle, donanımlı bir hastane olarak hizmet verecek. Biz bu hizmet kalitesini daha üst seviyeleri çıkarıp, çeşitliliği artırmayı hedefliyoruz."

- "Hastane SGK kapsamında hizmet verecek"

Yeni ismi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dragos ek binası olan hastaneye vatandaşların ilgisinin de yüksek olduğunu aktaran Orhan, "Şu ana kadar 500'ün üzerinde hasta müracaat etti. Hepsine sağlık hizmeti sunumu yapıldı. Ayrıca, hastaneyi devraldığımızda mevcut olan hastaların, yoğun bakımdakiler de dahil, sağlık süreçlerini gayet güzel şekilde yönettik bir problem yaşamadık. Ekibimize de bu anlamda teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hastanenin Maltepe-Kartal ilçeleri sınırında, Dragos mevkisinde bulunduğunu hatırlatan Orhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımız hastaneden hizmet almak için hem Merkezi Hasta Randevu Sistemi üzerinden hem de 182 çağrı merkezini arayarak randevularını kolaylıkla alabilirler. Erişebilir, sürdürülebilir ve kaliteli, modern tıp hizmetini Sağlık Bakanlığının akademik kadrosuyla, herhangi bir ek ücret almadan, katılım payı almadan SGK güvencesi altında sağlıyoruz."

- "Birçok branşta hizmet verme imkanımız var"

Orhan, hastanede 45'i yoğun bakım olmak üzere 145 yatağın bulunduğunu dile getirerek, "Hem ilimizde hem de ülkemizde yoğun bakım yatağı ciddi bir ihtiyaç. Burada hem yeni doğan servisi için hem de erişkin için yoğun bakımları mevcut." dedi.

Kalp damar operasyonlarının ardından hastaları izleyebilecekleri kalp damar cerrahisi için ayrılmış yoğun bakım ünitelerinin de mevcut olduğunu ifade eden Orhan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Dolayısıyla bu açıdan donanımlı bir kuruluş. Bu kuruluşun da tam kapasiteyle hizmet vermesini sağlayacağız. Gerçekten multidisipliner genel bir hastane. Birçok branşta hizmet verme imkanımız var ve hizmete başladık. Çok kısa bir süre içerisinde bu şekilde kaliteli bir hizmet verme imkanını sağlayan Bakanlığımız yetkililerine ve burada çalışan fedakar meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Anadolu Güney Kamu Hastaneleri olarak çok geniş bir aileyiz. Birliğimizde 13 hastanemiz var. Bu hastanemizdeki diğer özellikli hizmetlerden de birkaç gün içerisinde vatandaşlarımız yararlanacak."

Yorumlar