Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

- "(FETÖ'nün darbe girişimi) Şu anda hastanelerimizde 117 yaralımız var. Bunlardan 18'inin durumu için 'hala ağır' diyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yaralanan 117 kişinin halen hastanelerdeki tedavisinin sürdüğünü, bunlardan 18'inin sağlık durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Bakan Akdağ, çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Erzurum'da, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan özel hareket polisi Yakup Sürücü'nün Pasinler ilçesindeki babaevini ziyaret etti.

Şehit Sürücü'nün ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyen Akdağ, Sürücü'nün yakınlarına şehit ailelerini emanet aldıklarını söyledi. Akdağ, basın mensuplarının görüntü almasının ardından bir süre aile ile basına kapalı görüştü.

Akdağ, ziyaret sonrası, gazetecilerin FETÖ'nün darbe girişimi sonrası hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumunu sorması üzerine, "Şu anda hastanelerimizde 117 yaralımız var. 1 yaralımız Malatya'da, 2 yaralımız Sakarya, 114 yaralımız da Ankara ve İstanbul'da tedavi altında. Bunlardan 18'inin durumu için 'hala ağır' diyoruz. Yoksa hepsinin hayati tehlikesi yok, Allah'a şükür. Ama yine de 18'inin durumunu ağır olarak görüyoruz." diye konuştu.

Söz konusu yaralıların tedavisinin sürdüğünü ifade eden Akdağ, "Yaralılarımızın tedavilerine devam ediyoruz. Onlar bizim gazilerimiz." dedi.

Bakan Akdağ daha sonra Palandöken ilçesinde geçerek yine Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığına yönelik saldırıda şehit olan özel harekat polisi Murat Ellik'in ailesini ziyaret etti.


Yorumlar