Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

- "(Şehir Hastaneleri Projesi) Bu projeleri, inşallah seneye, yaklaşık 7 bin 500-8 bin yatak kapasitesiyle devreye almış olacağız. Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir sağlık merkezi olmasının en önemli ayağı bu hastanelerimiz olacak" - "Bu projelerin Türkiye'de bir tek sahibi var, Sayın Cumhurbaşkanımız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu projelerin bire bir takipçisi ve bu hale gelişinin de en büyük sahibidir. Ben kendilerine milletim adına, mensubu bulunduğum sağlık camiası adına teşekkür ediyorum. Çünkü bu projeleri engellemek için gerek yürütmeyi durdurma kararlarıyla, gerek yasal düzenlemelerimizi Anayasa Mahkemesine götürerek, bu ülkenin bu hizmetlere kavuşmasını istemeyen, bu milleti, bu güzel hizmetlere, bu güzel fiziki imkanlara layık görmeyen zihniyete karşı çok güçlü bir mücadele verildi"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

KAYSERİ (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şehir Hastaneleri Projesine ilişkin, "Bu projeleri, inşallah seneye, yaklaşık 7 bin 500-8 bin yatak kapasitesiyle devreye almış olacağız. Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir sağlık merkezi olmasının en önemli ayağı bu hastanelerimiz olacak." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesinin inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Şehir Hastaneleri Projesi'nin Türkiye'nin sağlık alanındaki en önemli, en vizyoner projeleri olduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Bu projeleri, inşallah seneye, yaklaşık 7 bin 500-8 bin yatak kapasitesiyle devreye almış olacağız. Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir sağlık merkezi olmasının en önemli ayağı bu hastanelerimiz olacak. Bu anlamda şehir hastanelerinin ilki olan Kayseri Şehir Hastanemiz yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli fizik tedavi hastanesiyle, genel hastanesiyle, kadın doğum, çocuk hastanesiyle, onkoloji merkeziyle hem Kayseri için hem bölge için hem de Türkiye için, çok önemli güçlü bir merkez olarak, inşallah az önce arkadaşlarla da konuştuk. 14 Mart Tıp Bayramı'nda 2017'de açılışını planlıyoruz. Şu anda fizik tedavi hastanesini ziyaret ettik. Neredeyse yüzde 95'i tamamlanmış, 2-3 ay içinde teslim edilebilecek durumda ama diğer binaların da önümüzdeki yıl sonuna kadar inşaatı tamamlanacak. Ocak-şubat aylarında da fiziki mekanlar tıbbi donanımlarla donatılarak, inşallah bir aksilik olmazsa, 14 Mart 2017'de hizmete almayı planlıyoruz."

Müezzinoğlu, Mersin, Isparta, Yozgat, Ankara Bilkent ve Adana şehir hastanelerinin de bu sürede hizmete girmiş olacağını vurgulayarak, 7 bin 500-8 bin yatak kapasitesiyle, Türkiye'nin sağlık vizyonuna, sağlık alanındaki marka değerine çok önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Yaklaşık 25 yıl kamu-özel iş birliğiyle hizmet verecekleri paydaşlarına da başarılar dileyen Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu projelerin Türkiye'de bir tek sahibi var, Sayın Cumhurbaşkanımız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu projelerin bire bir takipçisi ve bu hale gelişinin de en büyük sahibidir. Ben kendilerine milletim adına, mensubu bulunduğum sağlık camiası adına teşekkür ediyorum. Çünkü bu projeleri engellemek için gerek yürütmeyi durdurma kararlarıyla gerek yasal düzenlemelerimizi Anayasa Mahkemesine götürerek bu ülkenin bu hizmetlere kavuşmasını istemeyen, bu milleti, bu güzel hizmetlere, bu güzel fiziki imkanlara layık görmeyen zihniyete karşı çok güçlü bir mücadele verildi. Yaklaşık 2-3 yıllık da bir gecikmeye sebep oldular ama bütün buna rağmen, güçlü siyasi irade, bugünü getirdi. İnşallah, hizmete sunum sürecine de getirecektir. Şimdiden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AK Parti kadrolarının siyasi iradesine teşekkür ediyorum. Çünkü burada güçlü bir siyasi irade olmasaydı, çok farklı dedikodular, çok farklı iftiralara muhatap olduk ama neticede eserler kendini göstermeye başladı. İnşallah, o güzel hizmetleri de vatandaşa sunabilmeyi Rabbim bizlere nasip etsin."

- Sigarayı bırakacak işçiye 1 maaş ikramiye ve takım elbise

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra yerleşkedeki kalp hastanesi inşaatının 6. katına çıkarak, diğer hastanelerin inşaatlarını inceledi. Burada karşılaştığı Özkan Tüzel adlı işçinin sigara paketini alarak, sigarayı bırakmasını isteyen Müezzinoğlu, Tüzel'in bunu başarması halinde bir maaş ikramiye ve takım elbise alınması talimatını verdi.

İncelemelerin ardından şantiyede düzenlenen törende ise yüklenici firma YDA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan tarafından, Bakan Müezzinoğlu'na projenin maketi ile çini tablo hediye edildi.

Hüseyin Arslan, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun ifade ettiği gibi hastaneyi süresinden önce 14 Mart 2017'de hizmete sunmaya çalışacaklarını kaydetti.

Yapılan eserlerin bir de görünmeyen yanı olduğunu anlatan Arslan, "Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum. Onun desteği ve liderliği olmasa, Türkiye bu hizmetlere kavuşamayacaktı. Yasal yolda birçok engeller çıktı karşımıza. Sayın Cumhurbaşkanım ve ekibi bunları birer birer önümüzden kaldırdı. Diğer taraftan biz ilk proje olduğumuz için çok sıkıntılar çektik. Hayal dediler, şehir efsanesi dediler. Ben de hayaldi gerçek oldu diyorum." diye konuştu.

- "Önce hayal ettik, sonra hedefleri koyduk"

Bakan Müezzinoğlu ise Avusturyalı bir yazarın "Hayalleri Olan Asla Uyumaz" sözünü konuşmalarında sürekli ifade ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu sözü "Aşık Olanlar Asla Uyumaz" olarak değiştirdiğini kaydetti.

"Bizim bu ülkeye, bu millete hayallerimiz var, bu millete ve bu ülkeye aşkımız var" diyen Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçekten bazıları 'hayal' dedi. Hayal olmazsa hedef olmaz, hedef olmazsa sonuç olmaz. Önce hayal ettik, sonra hedefleri koyduk. Bazıları bizi bu hedeflerden uzaklaştırmak için engeller çıkardı, dedikodular yaptı. Bunların hepsini aşmak da şikayet değil, bizim aslında görevimizdi ve aştık, bugünlere geldik. Tabi son 3 yılda yalnız bizim yaşadığımız sıkıntılar değil, Anayasa Mahkemesine gittik, yürütmeyi durdurmalarla uğraştık, Meclis'te yeni kanunlar çıkartmak için muhalefetin itirazlarına, direnişlerine karşı mücadele verdik. Diğer taraftan da Türkiye adına, Türkiye'nin bu büyük projelerinden rahatsız olanların tuzaklarıyla mücadele ettik. Gezi olaylarından başlayan, 17-25 Aralık ile devam eden, peş peşe gelen seçim süreçleri, senaryolarıyla devam eden hedef, finansörleri ürkütmek, Türkiye'nin ekonomik istikrarını bozmak. Türkiye'nin ekonomik istikrarı bozulsun, güven sarsılsın, bu projelere finansman bulunamasın, bu projeler onların istediği gibi hayal olarak kalsın şeklindeki senaryoları milletçe, milletin sağduyusuyla aştık. Bu konuda siyasi iradenin istikrarına inanan finansörlere de teşekkür etmek istiyorum."

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, yüklenici firma adına projenin finansörlerine hastanenin maketini hediye etti.

Müezzinoğlu, şantiye çıkışında gazetecilerin AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu'na ilişkin sorusuna, "Arkadaşlar biliyorsunuz bugün şehir hastanesinde, hastanenin sürecine bakıyoruz. O süreçler tabiatında yürür ve 22 Mayıs'ta genel başkanımızı hep birlikte AK Parti delegeleri seçer, 80 milyon ülke insanımız da yeni başbakanımızla buluşur. Bu konuda benim söyleyeceğim başka bir şey yok." yanıtını verdi.

Yorumlar