Sağlık Bakanı Akdağ, gençlerle buluştu

- Akdağ: "(FETÖ darbe girişimi) Çok ağır günlerdi. Allah korusun büyük bir tehlikeyle karşılaşmıştık ama bir gece sürdü. Bir gecede millet bir tokat vurdu ve bu hain teşebbüsün sahiplerini yere yatırdı. Orada hepinizin büyük emeği oldu. Şehit olan kardeşlerimiz oldu. 2 bin 200 gazimiz var. Ama o geceyi biraz işin dışında tutarsanız, siz nispeten rahat bir dönemden geçiyorsunuz" - "Bu milletin kendisiyle ve geleceğiyle oyun oynamak isteyenler yanılıyorlar. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar, Allah'ın izniyle, bu gençlik onların oyunlarını bozacak"

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı Akdağ, gençlerle buluştu

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Çok ağır günlerdi. Allah korusun büyük bir tehlikeyle karşılaşmıştık ama bir gece sürdü. Bir gecede millet bir tokat vurdu ve bu hain teşebbüsün sahiplerini yere yatırdı. Orada hepinizin büyük emeği oldu. Şehit olan kardeşlerimiz oldu. 2 bin 200 gazimiz var. Ama o geceyi biraz işin dışında tutarsanız, siz nispeten rahat bir dönemden geçiyorsunuz." dedi.

Bakan Akdağ, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Palan Otel'de düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları Kampı'nda gençlere hitap etti.

Öğrencilik yıllarında 20-25 arkadaşıyla 12 Eylül döneminden önce toplantılar yapmaya başladıklarını anlatan Akdağ, "Bir dava şuuruna sahip olmak, temelleri ilk gençlikte atılan bir husustur. Şu anda siz bir davaya sahip olan insanlar olarak, bu dava şuurunu rasyonel biçimde kendi milletimize, bütün komşu ülkelere, milletlere, Müslüman dünyaya hatta insanlığa hizmete dönüştürecek kabiliyeti bu toplantılarla kazanıyorsunuz." diye konuştu.

Akdağ, 15 Temmuz'u bir istisna kabul edersek bu dönem gençlerin şanslı olduğunu ifade ederek, FETÖ'nün darbe girişime ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çok ağır günlerdi. Allah korusun büyük bir tehlikeyle karşılaşmıştık ama bir gece sürdü. Bir gecede millet bir tokat vurdu ve bu hain teşebbüsün sahiplerini yere yatırdı. Orada hepinizin büyük emeği oldu. Şehit olan kardeşlerimiz oldu. 2 bin 200 gazimiz var. Ama o geceyi biraz işin dışında tutarsanız, siz nispeten rahat bir dönemden geçiyorsunuz. Biz 12 Mart Muhtırasını, 12 Eylül'ü, milletin üstüne kara bulut gibi inen 28 Şubat'ı yaşadık, gördük. Siz bunların hiçbirini yaşamamış olmakla aslında bahtiyar bir gençliksiniz. Bunların hiçbirini yaşamamış olmak sizin omuzlarınıza daha büyük bir yük koyuyor."

AK Parti'nin 2002 yılında kurulduktan bir sene sonra iktidara geldiğine dikkati çeken Akdağ, "İktidar bir nimettir. Ama Allah korusun bir rantı paylaşmak için ya da kendi menfaatine kullanmak için bir nimet değil. İktidar, bize Allah'ın rızasını kazandıracak biçimde insanlara hizmet etmek için büyük bir nimet. İşte bu nimeti kullanmak üzere bugün AK Parti çatısı altında birleşiyoruz." dedi.

- "Gençler, vatanı, milleti, dini için ölümü göze aldığını 15 Temmuz gecesi gösterdi"

Akdağ, 12 Eylül gibi badireleri atlatan kuşağın zaman zaman "bu gençlik ne olacak" diye sohbet ettiklerini ve yanlış düşündüklerini 15 Temmuz gecesi gördüklerini ifade ederek, gençlerden özür diledi.

"Gençlerin, vatanı, milleti, dini için ölümü göze aldığını 15 Temmuz gecesi tankların üzerine yürüyerek gösterdiğini" vurgulayan Akdağ, "Bu bizim geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Kim ne kadar saldırırsa saldırsın, 50'li yaşlardakilerin enerjisini yükselttiniz. Bu milletin kendisiyle ve geleceğiyle oyun oynamak isteyenler yanılıyorlar. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar, Allah'ın izniyle, bu gençlik onların oyunlarını bozacak." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Akdağ, siyaset konusunda da gençlere tavsiyelerde bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer siyaset yapma gayeniz, şan ise, şöhretse, hususi bir itibar kazanmaksa, eğer siyaset gayeniz rantsa, menfaatse o zaman bütün bu yaptıklarınız yazık olur. AK Parti şan, şöhret, rant gözetmeksizin siyaset yapılacak bir partidir. İstisnalar olabilir, yanlış davrananlar olabilir. Bu çatının altına gelenlerin hepsi böyle masum, her şeyden arınmış falan değildir. Böyle bir iddiam olamaz. Ama bu çatının altı genel karakteriyle bu özellikleri taşıdığı için o yüksek basireti olan millet 15 senedir AK Parti ile hareket ediyor. Ne zaman zor duruma düştüysek bu millet desteğini arttırarak AK Parti'nin yanında yer alıyor. Böyle yaparsak karşımıza kim gelirse gelsin bileğimizi bükemez."

AK Parti'nin muhafazakar demokrat bir parti olduğunun altını çizen Recep Akdağ, AK Parti iktidarının ekonomide liberal, inanç ve kültürde muhafazakar, sosyal meselelerde de sosyal demokrat olduğunu anlattı.

Akdağ, AK Parti iktidarının Türkiye'de sağlığı dönüştürdüğünü, ekonomiyi büyük ölçüde dönüştürdüğünü ama teknolojik dönüşümü ve üniversite reformunu yapamadıklarını söyledi.

- "Milleti odağımıza aldık"

AK Parti iktidarının sağlıktaki dönüşümünün dünyada örnek gösterildiğini dile getiren Akdağ, "Milleti odağımıza aldık. Her bir insanı önemseyeceksiniz. Milletin talebi olan, ihtiyacı olan dönüşümü yaparsınız millet arkanızda duruyor." dedi.

Siyasetin ahlak işi olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, siyasetin bir meslek olmadığını, siyasetçinin önce kendi mesleğini çok iyi yapması gerektiğini kaydetti.

Akdağ, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.


Yorumlar