Sadakataşı Derneği'ndan Burkina Faso’da ramazan yardımları

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, ramazan münasebetiyle farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Burkina Faso’nun, bin 200 kişinin...

Google Haberlere Abone ol
Sadakataşı Derneği'ndan Burkina Faso’da ramazan yardımları


İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, ramazan münasebetiyle farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.

Burkina Faso’nun, bin 200 kişinin yaşadığı Pogoro Köyü’nde Suat Şahmete Ölmez Camii’nin açılışı, bölgeye giden dernek ekibi ve bölge halkı ile birlikte gerçekleştirildi. Ayrıca başkente yakın bir bölgede Hacı Ümmehani Filik Camii’nin de temeli atıldı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu çalışmaların yanı sıra başkent Vagadugu’da ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, 238 kumanya dağıtımı yapılıp, 333 kişilik iftar verilirken bayramın yaklaşmasıyla birlikte 75 çocuğa da bayramlık hediye edildiği belirtildi.

Temel eğitim sıkıntısının yoğun olarak yaşandığı bölgede yaşayan çocuklar için 800 adet Kuran ve Temel Dini Bilgiler Eğitim Seti ise Ak Parti İstanbul Kadın Kolları sponsorluğunda dağıtıldı.

Açıklamada, “Kardeşim Orucunu Açtın mı?” sloganıyla, “Bu Ramazan’da kimlerin iftar açıp açmayacağını dert edip Ramazan sevincini birlikte yaşamaya gayret edeceğiz” denilerek, yardım çağrısında bulunan Sadakataşı Derneği'nin, bu yıl kumanya bedelini 85 TL olarak belirlediği kaydedildi.

Yorumlar