Sadaka Derneği'nden yetimlere yardım

- Dernek, dünyanın değişik coğrafyalarındaki yetim çocuklara her ay düzenli "yetim aylığı" veriyor

Google Haberlere Abone ol
Sadaka Derneği'nden yetimlere yardım

İSTANBUL (AA) - Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başta Türkiye, Afganistan ve Filistin'dekiler olmak üzere ihtiyaç sahibi yetim çocuklara her ay düzenli "yetim aylığı" dağıtıyor.

Dernekten yapılan açıklamada, derneğin, Türkiye ve mazlum coğrafyalarda yetimlerin yüzünü güldürmeye devam ettiği belirtildi. Afganistan'da her ay düzenli olarak dağıtılan yetim aylığı ile yüzlerce yetime yardım eli uzattıkları vurgulanan açıklamada, başta Türkiye, Afganistan, Filistin olmak üzere değişik coğrafyalarda savaş, hastalık ve diğer nedenlerden ailesini kaybeden yetimlere derneğin sahip çıktığı bildirildi.

Yetimlerin kendilerine uzanan hayır eli ile hayata tutunduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Bu çerçevede Türkiye, Afganistan ve Filistin'de ihtiyaç durumu tespit edilen yetim çocuklara Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından her ay düzenli olarak yetim aylığı veriliyor. Derneğin yetim aylığı yardım faaliyetlerinden yararlanan Afganistanlı yetimler aylıklarını aldı." denildi.

Aylıklarını alan Afgan yetimlerin ihtiyaçlarını giderecek olmanın mutluluğunu yaşadığı ve kendilerine destek olanları da unutmadıkları kaydedilen açıklamada, yetimlerin Afganistan'a destek olan Türkiye'ye teşekkürlerini ilettikleri aktarıldı. Açıklamada yetimlerin, özellikle kendilerine yardım edenlere her fırsatta dua ettikleri de vurgulandı.

Yorumlar