Saç ekiminde dünyada da söz sahibi oldu

- ASMED Özel Cerrahi Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Koray Erdoğan, saç ekimi alanında dünyanın önemli örgütlerinden biri olan World FUE Institute'ün başkanlığına seçildi - Erdoğan: - "Türkiye, saç ekiminde mutlaka zirveye oturacak. Bütün çabalarımız bunun için. WFI'nın en önemli hedeflerinden biri saç ekimi alanında eğitim çalışmaları yürütmek. Bu çerçevede İstanbul'u ve ASMED'i saç ekimi alanında bir eğitim merkezi haline getirmeyi amaçlıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Saç ekiminde dünyada da söz sahibi oldu

İSTANBUL (AA) - Saç ekimi alanında dünyanın önemli örgütlerinden biri olan World FUE Institute'ün (WFI) başkanlığına seçilen ASMED Özel Cerrahi Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Koray Erdoğan, İstanbul'u saç ekimi alanında merkez haline getirmeyi amaçladığını bildirdi.

Erdoğan, WFI'nın başkanlığına seçilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saç ekiminin dünyada giderek yaygınlaşmasına paralel eğitim gereksiniminin de arttığını anlattı.

WFI'yı uluslararası düzeyde eğitim, araştırma ve inovasyona dayalı bir organizasyon ihtiyacı amacıyla kurduklarını belirten Erdoğan, bu çerçevede 2016 ve 2017'de biri İspanya'da, diğeri Yunanistan'da iki atölye çalışması düzenlediklerini, üçüncüsünü de haziranda Lizbon'da yapacaklarını aktardı.

En önemli misyonlarının saç ekimi alanında doktor ve ameliyat asistanlarının yeterli eğitimi almasını sağlamak olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben şu anda İspanya'daki Universidad de Alcala'da ders veriyorum. Orada saç ekimi alanında özel eğitime gerek olduğunu bir kez daha gördüm. Bu nedenle yeni dönemde WFI olarak bu çalışmaları kesinlikle hızlandıracağız ve bunları Türkiye'ye taşıyacağız. Türkiye, saç ekiminde mutlaka zirveye oturacak. Bütün çabalarımız bunun için. WFI'nın en önemli hedeflerinden biri saç ekimi alanında eğitim çalışmaları yürütmek. Bu çerçevede İstanbul'u ve ASMED'i saç ekimi alanında bir eğitim merkezi haline getirmeyi amaçlıyorum. Doktor ve hemşireleri eğitmek için altyapı çalışmalarımız sürüyor. Acıbadem Üniversitesi ile de bu konuda ortak bir çalışma yürütmeyi planlıyoruz."

Koray Erdoğan, saç ekimi konusunda geliştirdiği ve patentlerini aldığı yazılım ve aletlerle dikkati çekiyor. Başın arkasından alınan ve saç dökülmesi olan alanlara ekilen graftlerin ekim sırasında zarar görmesini önlemek için kendi adını taşıyan Koray Erdogan Embedding Placer (KEEP) adlı bir alet geliştiren Erdoğan, ayrıca saçların kökleriyle nakledilmesinin önünü açan yöntem Follicular Unit Extraction'da (FUE) Manuel Ardışık Tekniğe de imza attı. Saçların kesilmeden, uzun haliyle ekimini sağlayan Long Hair FUE'nin de patentini alan Erdoğan, ayrıca "Coverage Value" adı verilen hesaplama tekniği ile "Graft Calculator" adlı uygulamanın da fikir babası. Son olarak TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirdiği robot ile gündeme gelen Dr. Erdoğan, tüm dünyada alanının en iyi doktorlarından biri olarak tanınıyor.

Yorumlar