Sabancı Vakfı'ndan hibeyi hak kazanan projeler açıklandı

- Kadın, genç ve engellilerin toplumsal sorunlarına çözüm üreten sivil toplum kuruluşlarının projelerini destekleyen vakıf, bu yıl 7 projeye hibe verecek - Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında 9 yıl içinde 126 projeye verilen hibe tutarı 12,5 milyon lirayı aştı

Google Haberlere Abone ol
Sabancı Vakfı'ndan hibeyi hak kazanan projeler açıklandı

İSTANBUL (AA) - Sabancı Vakfı'nın Hibe Programları kapsamında bu yıl destek vereceği projeler açıklandı. Kadın, genç ve engellilerin toplumsal sorunlarına çözüm üreten sivil toplum kuruluşlarının (STK) projelerini destekleyen vakıf, bu yıl 7 projeye hibe verecek.

Vakıftan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı Hibe Programları kapsamında 9 yıl içinde 126 projeye verilen hibe tutarı 12,5 milyon lirayı aştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, vakfın temel amacının toplumsal gelişmeye katkı sağlamak olduğunu belirterek, Türkiye'nin daha güvenli bir geleceğe kavuşmak azmiyle, her alanda hızla geliştiğini bildirdi.

Sabancı Vakfı olarak önceliklerinin "herkesin sosyal ve ekonomik hayatta eşit fırsatlara sahip olması." olduğunu anlatan Koyunsağan, "Vakıf olarak toplumsal sorunları tespit etmeye ve bu sorunları yok edecek, hayatımızdaki etkilerini azaltacak çözümler üretmeye devam ediyoruz. Toplumsal gelişmeyi sağlamak için en başta barış ve demokrasiden vazgeçmememiz gerektiğine inanıyoruz. Sorunlarımızın farkında olmalı, çözümü için işbirliği yapmalıyız. Hoşgörü, dayanışma ve umuda daha sıkı sarılmalı ve bunları hayatımızın temel dayanakları olarak görmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Koyunsağan, sosyal hayattaki sorunların çözümünde STK'ların inisiyatifinin etkisinin önemli olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toplumdaki sorunları en yakından gören ve takip eden kurumlar olan STK'ların, vakıf olarak odaklandığımız gençlere, engellilere ve kadınlara yönelik sürdürülebilir ve kamuya model olabilecek çalışmalarını 9 yıldır destekliyoruz. İşimiz STK'ların yalnızca projelerine hibe desteği vermek değil. Yerel ve ulusal çaptaki çalışmaları yerinde takip etmeye de özen gösteriyoruz. STK'lar ile proje yönetimi, bütçe izleme ve iletişim konularında bilgi ve deneyim paylaşıyoruz. Kamu ve özel sektörle iş birliklerini geliştirmelerine destek veriyoruz. Desteklediğimiz projelerin toplumsal kalkınmada sürdürülebilir etki yaratmasını, bireylerin haklarını engelleyen yaklaşımların kökten değişmesini hedefliyoruz."


- "700 bine yakın insanın hayatına dokunduk"


Koyunsağan, Sabancı Vakfı olarak, Türkiye'nin 72 ilinde destek verdikleri projelerle dolaylı olarak 700 bine yakın insanın hayatına dokunduklarını kaydederek, bugüne kadar çok sayıda sivil toplum kuruluşuna destek olmaya çalıştıkları aktardı.

Bazı konuların daha yoğun destekle, derinlemesine ele alınması gerektiğini vurgulayan Koyunsağan, "Bu yüzden, çözülmesi öncelik arz eden sorunlara eğilen, aralarında daha önce iyi sonuçlar aldığımız ya da çalışmalarını genişletmenin faydalı olacağına inandığımız STK’ların projelerine bu yıl hibe desteği veriyoruz." ifadesini kullandı.


- Hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları ve projeleri


Sabancı Vakfı Hibe Programlarına başvuru yapan projeler, ilk olarak Sabancı Vakfı ekibi ve sivil toplum alanında deneyimli kişilerden oluşan bağımsız bir değerlendirme kurulu tarafından, daha sonra ise Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından incelenerek belirlendi.

Hibe alacak yeni 7 proje arasında engellilere yönelik ayrımcılıkla mücadele öne çıkıyor. Bunun yanı sıra erken yaşta evlilikleri önlemek, gençlerin topluma ve istihdama katılımını sağlamak, toplumsal barışa katkıda bulunmak gibi farklı amaçları kapsayan projeler aracılığıyla toplumsal sorunlara çözüm aranacak.

Hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları ve projeleri şu şekilde:

"Muş Kadın Çatısı Derneğinin 'Genç Kızların Hakları İnsan Haklarıdır' projesi, Yaşam Kadın Merkezi Derneğinin 'Yerelde Sivil Toplumun Desteklenmesi' projesi, Mardin Kültür Derneğinin 'Bir Mardin Hikayesi' projesi, Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfının 'Okul Öncesinde Kaynaştırmanın Niteliğinin Artırılması' projesi, Eğitimde Görme Engelliler Derneğinin 'Engelli Üniversite Öğrencileri İnisiyatifi' projesi, Down Sendromu Derneğinin 'Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum 2' projesi, Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin 'Engellilerin Eğitime Eşit Katılımı İçin Eğitimcilerin Güçlendirilmesi' projesi."

Yorumlar