Sabancı Vakfı Genel Müdürü Koyunsağan:

- "Özel sektörden kamuya hepimiz, gençlerin yeni ve sürdürülebilir çözümler getirecek fikirlerini desteklemeli ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmalıyız"

Google Haberlere Abone ol
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Koyunsağan:

İSTANBUL (AA) - Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, özel sektörden kamuya herkesin, gençlerin yeni ve sürdürülebilir çözümler getirecek fikirlerini desteklemesi ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına katkı vermesi gerektiğini bildirdi.

Sabancı Vakfından yapılan açıklamaya göre kuruluşundan itibaren gençlere hayatın her alanında destek vermek ve başarılarını takdir etmek amacıyla burs, ödül ve hibe desteği gibi çeşitli programlar yürüten vakıf, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Koyunsağan, Sabancı Vakfı adına, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından bu yılki teması "2030'a giden yol: Yoksulluğun Önlenmesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Kazanımları" olarak belirlenen Uluslararası Gençlik Günü ile ilgili bir açıklama yaptı.

Gençlerin Türkiye'nin geleceğinin temel taşı olduğunu ve bugün için çok kıymetli olduklarını belirten Koyunsağan, kültür sanat, eğitim ve insan hakları gibi çeşitli konularda ve toplumsal gelişme sağlanması gereken birçok alanda gençlerin ilgisinin ve katılımının çok yüksek olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Koyunsağan, "Bu katılımı sürekli kılabilirsek gençlerin uzun vadede ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaklarına yürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gençlerin sadece fırsat verilmesine, ilham almaya ve desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu aktaran Koyunsağan, bu imkanlar sağlandığında gençlerin olağanüstü şeyler başarabildiğine tanık olduklarını, ülkenin geleceği için umutlarını hep taze tuttuklarını dile getirdi.

Koyunsağan, gençlerin istihdama katılmasının vakfın destek verdiği en önemli konu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kurulduğumuz günden bu yana gençlerin imkanlarını artırmaya ve fırsat eşitliğine sahip olmalarına yönelik projeleri destekliyoruz. Ancak onlar için yapmamız gereken daha çok şey var. 15-24 yaş arası gençlerin işsizlik oranının yüzde 17 olduğu ülkemizde, gençlerin en başta istihdam edilmesi konusuna çözüm bulmamız gerekiyor. Bunun için özel sektörden kamuya hepimiz, gençlerin yeni ve sürdürülebilir çözümler getirecek fikirlerini desteklemeli ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmalıyız."


-Sabancı Vakfı 42 yıldır gençlerin yanında


Kadın, genç ve engelli alanlarında toplumsal gelişme adına farklı sorunların çözümüne odaklanan Sabancı Vakfı, gençlere, eğitim kurumlarından hibe programlarına, uluslararası işbirliklerinden burslar ve ödüllere uzanan geniş bir yelpazede sosyal yatırım yapıyor.

Sabancı Vakfının gençlere yönelik en büyük yatırımı, yeni ve özgün bir eğitim modeli sunarak kurduğu, Türkiye'nin en yenilikçi ve girişimci vakıf üniversitesi seçilen Sabancı Üniversitesi oldu.

Söz konusu üniversite, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip gençler yetiştiriyor.

Hibe programları kapsamında, gençlerin de toplumsal hayata katılımlarını artırmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarını destekleyen Sabancı Vakfı, gençlere sadece tekil olarak değil, engelli ve kadın perspektifini de entegre ederek her iki ya da üç alana aynı anda dokunan pek çok projeye hibe veriyor.

Sabancı Vakfı, 42 yılda 42 bini aşkın burs vererek; öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerine ve kendi geleceklerini yaratmalarına katkı sağladı.

Vakıf her yıl bin 500'e yakın öğrenciye burs vermeye devam ediyor.

Bugüne kadar bini aşkın ödül verdiği "Ödül Programları" ile eğitim, sanat ve spor alanlarında gençlerin başarılarını takdir ederken Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasına 8 yıldır verdiği destekle, genç müzisyenlerin yetişmesini teşvik ediyor.

Yorumlar