Sabancı Holding'de organizasyon değişikliği

- Sabancı Holding Üst Yöneticisi Kurtul: - "Sigorta şirketlerimiz ve perakende şirketlerimizin daha etkin büyümelerini ve değer yaratmalarını yönetebilmek amacıyla ayrı sektör grupları olarak yönetilmesine karar verdik" - "Sigorta şirketlerimizin artan ihtiyaçları ve önemli hedefleri, sigorta konusuna özellikle odaklanmamızın gerekli olduğunu bize gösterdi" - Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Dinçer: - "Yeni yapılanmamız Avivasa ve Aksigorta'nın hedeflerine ulaşmasına zemin hazırlayacak"

Google Haberlere Abone ol
Sabancı Holding'de organizasyon değişikliği

İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanlığının sigorta ve perakende olarak iki ayrı iş koluyla faaliyetlerine devam edeceğini belirterek, "Sigorta şirketlerimizin artan ihtiyaçları ve önemli hedefleri, sigorta konusuna özellikle odaklanmamızın gerekli olduğunu bize gösterdi." dedi.

Kurtul yazılı açıklamasıyla holdingdeki yeni organizasyon yapısını değerlendirdi.

Sabancı Holding olarak dinamik portföy yönetimi ilkesi çerçevesinde grup şirketlerinin ihtiyaçlarını göz önüne alarak organizasyon yapısında değişikliğe gittiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Topluluğumuz portföyünde stratejik önemi olan sigorta şirketlerimiz ve perakende şirketlerimizin daha etkin büyümelerini ve değer yaratmalarını yönetebilmek amacıyla ayrı sektör grupları olarak yönetilmesine karar verdik. Özellikle sigorta şirketlerimizin artan ihtiyaçları ve önemli hedefleri, sigorta konusuna özellikle odaklanmamızın gerekli olduğunu bize gösterdi.

Bu yapılanma çerçevesinde, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Sayın Haluk Dinçer, görevine bugün itibarıyla Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı olarak devam edecektir. Bu yeni yapılanmanın sonucunda; grup şirketlerimizin yeni hedeflerine daha hızlı ulaşacaklarına ve sektörlerinde daha odaklı çalışarak başarılarına yenilerine ekleyeceğine inanıyorum."


- "Bireysel emeklilik pazarında önemli gelişme fırsatları olacaktır"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ise yeni yapılanmaya ilişkin, "Ülkemiz sigorta sektörünün önemli bir büyüme potansiyeli mevcut. Bu nedenle yakın gelecekte sektörünün daha rekabet yoğun bir hale geleceğine ve öneminin artacağına inanıyoruz. Özellikle 2013’te başlatılan devlet katkısıyla birlikte, bireysel emeklilik pazarında önemli gelişme fırsatları olacaktır. Yeni yapılanmamız, sektörün iki önemli oyuncusu olan Avivasa ve Aksigorta şirketlerimizin daha odaklı bir şekilde yönetilmesine ve hedeflerine daha hızlı ulaşmasına zemin hazırlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar