Saakaşvili Ukrayna'da yeni parti kuracak

- Saakaşvili: - "Erken parlamento seçimi yapılmasını amaçlıyoruz. Partimize parlamentoda bir dönemden fazla bulunanları, 2-3 yıldan fazla üst düzey devlet görevinde bulunanları almayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Saakaşvili Ukrayna'da yeni parti kuracak

KİEV (AA) - Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve geçen hafta Ukrayna'da Odessa valiliği görevinden istifa eden Mihail Saakaşvili Ukrayna'da yeni siyasi parti kuracağını açıkladı.

Saakaşvili, Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, istifasının ardından arkadaşlarıyla yeni ve büyük siyasi platform oluşturmaya karar verdiklerini bildirdi.

Amaçlarının mevcut siyasi eliti değiştirmek olduğunu belirten Saakaşvili, "Erken parlamento seçimi yapılmasını amaçlıyoruz. Partimize parlamentoda bir dönemden fazla bulunanları, 2-3 yıldan fazla üst düzey devlet görevinde bulunanları almayacağız. Partimizde büyük iş adamlarının temsilcileri olmayacak. Biz iş dünyasına yardımcı olacağız fakat iş dünyasını siyasete ve parlamentoya girmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko tarafından ülkeye davet edilen ve Ukrayna vatandaşlığı verilen Saakaşvili, geçen yıl mayıs ayında Odessa valisi olarak atanmıştı.

Saakaşvili, ülkede yolsuzlukla mücadelenin gerektiği gibi yapılmadığını ileri sürerek hafta başında görevinden istifa etmişti.

Yorumlar