Saadet Partisi İstanbul İl Divan Toplantısı

- Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: - "Hem Türkiye hem de İslam coğrafyası son derece kritik bir dönemden geçiyor"

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi İstanbul İl Divan Toplantısı

İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, hem Türkiye'nin hem de İslam coğrafyasının kritik bir dönemden geçtiğini söyledi.

Kamalak, partisinin Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen İstanbul İl Divan Toplantısında, tarihte 2. Abdülhamit Han'ın karşılaştığı sıkıntıların benzerini, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın da yaşadığını belirtti.

2. Abdülhamit'in kendi öğrencileri tarafından saf dışı bırakıldığını ifade eden Kamalak, şöyle devam etti:

"İttihat ve Terakki'yi kurdurmak suretiyle Abdülhamit Han'ın yolunu kestiler. Netice Osmanlıyı savaşa sokarak bölünüp parçalanmasına neden oldular. Yaklaşık bir asır sonra ikinci bir Abdülhamit diyebileceğimiz merhum Erbakan hocamızı sandıklarda, seçim meydanlarında ve fikir mücadelesinde yenemeyenler, yine bir takım entrikalara başvurarak onun bir kısım öğrencilerine birtakım vaatlerde bulundular."

Konuşmasında AK Parti'yi ve iktidarlarını da eleştiren Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde çözüm sürecine ilişkin görüşlerini ilettiklerini, bugün o eleştirilerde haklı çıktıklarını dile getirdi.

O dönem ki öngörülerinde yanılmayı istediklerini ancak haklı çıktıklarını tekrarlayan Kamalak, şöyle devam etti:

"Görünen köy kılavuz istemez. Bizim emniyet teşkilatımız yoktu ama siz değerli kardeşlerimiz Anadolu'dan bize haberler getirdiniz. PKK dağdan şehre indi, vergi topluyor, yol kesiyor, yargılama yapıyor. Devlet nerede veya devlet adına hareket eden iktidar nerede? Yok. Bitmedi. İçerideki teröristleri dışarı göndereceklerdi ama tam aksini yaparak dışarıdakini içeri getirdiler. Analar Diyarbakır meydanlarından feryat etti. Hükümet duymadı. Terörle mücadele eden asker kışlaya mahkum edildi. Ergenekon ve Balyoz denilerek askerin burnu sürtüldü. Suçlu elbet cezasını çekmeli ama kurunun yanında yaş yanmamalı. Hem Türkiye hem de İslam coğrafyası son derece kritik bir dönemden geçiyor."

Kamalak, İstanbul'daki parti ilçe teşkilatlarının nisan ayı performans raporlarını da değerlendirdi.

Yorumlar