Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

- "Türkiye'nin bizim açımızdan birinci meselesi ülkenin birlik ve bütünlüğüdür"

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiye'nin bizim açımızdan birinci meselesi ülkenin birlik ve bütünlüğüdür." dedi.

Kamalak, Parti Genel Merkezi'nde, Milli Anayasa Hareketi üyesi ve eski TBMM Başkanvekili Hasan Korkmazcan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Kamalak, "Biz Saadet Partisi olarak bu olaylar karşısında tabi ki can evimizden vurulmuş gibi acı çekiyoruz ama şaşmıyoruz, çünkü biz başından beri uyardık." diye konuştu.

"Türkiye'nin bizim açımızdan birinci meselesi ülkenin birlik ve bütünlüğüdür." diyen Kamalak, masum insanların korunması gerektiğini vurguladı.

Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirme yapan Korkmazcan da "Geçmişte darbe anayasası dedikleri bu anayasanın değiştirilmesi gereken bu kısımları zaten değiştirildi. Sistem ile ilgili bir kaç düzeltme varsa onları sakin bir ortamda, bir daha tekrar tekrar anayasa değişikliğine ihtiyaç duymayacağımız bir atmosfer içerisinde değerlendirebiliriz." ifadesini kullandı.

Korkmazcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Fatih Camisi'nde protesto edilmesine de değinerek, "Dün yaşanan olay her yönüyle vahimdi, anamuhalefet partisi liderine yapılan saldırı milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne yapılmış saldırıların bir parçasıdır." dedi.

Yorumlar