Saadet Partisi'den sokaklara çıkma açıklaması

- Saadet Partisi: "Bundan sonra sokaklara çıkanlar, ancak büyük bir beladan milletimizi koruyan Cenabı Hakk'a şükürlerinin gereği olarak sevinçlerini ifade etme manasında çıkabilirler. Yoksa henüz sonlandırılmamış ve devam etmekte olan bir darbe tehlikesine karşı bir tavır koymak için değil"

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi'den sokaklara çıkma açıklaması
Saadet Partisi'nden, "Bundan sonra sokaklara çıkanlar, ancak büyük bir beladan milletimizi koruyan Cenabı Hakk'a şükürlerinin gereği olarak sevinçlerini ifade etme manasında çıkabilirler. Yoksa henüz sonlandırılmamış ve devam etmekte olan bir darbe tehlikesine karşı bir tavır koymak için değil." değerlendirmesinde bulunuldu.
Partinin Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, darbe girişiminde bulunanların "farklı düşünce ve inanca sahip oldukları halde iktidara karşı birleşerek hareket etmiş gibi göründüğü" vurgulandı.
Darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle yakalanan ve mahkemelerce haklarında tutuklama kararı verilen general ve yüksek rütbeli subayların bir kısmının FETÖ'ye bağlı olmadığının TSK bünyesinde de bilindiği belirtilerek, bu kişilerden bazılarının verdikleri ifadelerde söz konusu örgüte karşı olduklarını açıkça beyan ettiklerine vurgu yapıldı.
Açıklamada, FETÖ mensuplarının 14 yıl boyunca devletin en kritik noktalarına geldiği, birçok gizli bilgi ve belgeye kolayca ulaşabilecek konuma gelip, Cumhurbaşkanlarının yaverlerini bile kullanarak kapsamlı bir teşkilatlanma imkanını elde ettiğine dikkatin çekildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ancak şerefli ordumuzun inançlı mensupları, başta Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları olduğu halde bütün Silahlı Kuvvetlerimizin birlik ve beraberlik halinde karşı tavır koyması ve milletin desteğiyle darbe başarılı olamamıştır. Bunu lütfettiği için Allah'a şükrediyor, Silahlı Kuvvetlerimize de takdir ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aynı şekilde milletin takdirlerine mazhar olan Emniyet ve asayiş kuvvetlerimizi de şükranla anıyoruz. Bütün bu değerli görevlilerin yanında, hiçbir görevi olmadığı halde sadece inançlarının gereği olarak meydanları dolduran ve hain kurşunlara hedef olan memleket evlatlarının şehitlerine Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Herkes bir hesap yapar. Fakat hiçbir hesap Allah'ın takdirini değiştiremez. Hesap kullar içindir. Allah takdir eder. Allah hükmeder."
Açıklamada, Genelkurmay Başkanının 17 Temmuz saat 17.00 itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün Türkiye'de duruma hakim olduğu ve darbe girişiminin sona erdirildiğinin bildirildiği anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:
"Bundan sonra sokakları dolduran insanlar bir darbe tehlikesine karşı TSK'ya destek için değil, büyük bir bela ve musibetten bizi koruduğu için Allah'a şükür manasında meydanlara çıkmalılar. Sözüne güvenilir bir komutan olduğunu darbe sırasındaki tavrıyla bir kere daha ispat eden Genelkurmay Başkanımızın bu beyanına milli görüşçüler inanırlar. Bundan sonra sokaklara çıkanlar, ancak büyük bir beladan milletimizi koruyan Cenabı Hakk'a şükürlerinin gereği olarak sevinçlerini ifade etme manasında çıkabilirler. Yoksa henüz sonlandırılmamış ve devam etmekte olan bir darbe tehlikesine karşı bir tavır koymak için değil. Milli görüşçüler ise daha da manalı olarak seccadelerinin üzerinde boyun büküp, Allah'a iltica ederek dua etmeliler. Milletimizi Allah'a emanet ediyoruz."

Yorumlar