Rüzgar bebeğin ailesi çifte bayram yaşıyor

- Kalp-damar hastalığı nedeniyle 25 günlükken İstanbul'daki özel hastanede ameliyat olan Rüzgar bebeğin sağlığına kavuşması, ailesine çifte bayram yaşatıyor

Google Haberlere Abone ol
Rüzgar bebeğin ailesi çifte bayram yaşıyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kalp-damar hastalığı nedeniyle 25 günlükken İstanbul'daki özel hastanede ameliyat edilen Rüzgar bebeğin sağlığına kavuşması nedeniyle ailesi çifte bayram yaşıyor.

Anne Filiz Akıncı Karşit, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeklerini 10 Haziran'da evde aniden rahatsızlanması üzerine hastaneye götürdüklerini, daha sonra ambulans helikopterle İstanbul'a sevk edildiğini söyledi.

Bebeğinin, İstanbul'daki Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesinde ücretsiz ameliyat edildiğini anlatan Karşit, bu süreçte kendilerine destek veren Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Karşit, ameliyatın başarılı geçtiğini ve bebeğinin şu anda 45 günlük olduğunu belirterek, "4,5 saat süren ameliyatta Rüzgar'ın doğuştan yanlış gelişen kalp damarlarının yerleri değiştirildi. Bebeğim gerçekten çok büyük bir ameliyat atlattı. Allah'a çok şükür, şu anda durumu çok iyi. Hiçbir problemi yok. Bu durum benim için tarifi imkansız büyük bir mutluluk. Bu yüzden de bu bayram benim için çifte bayram." diye konuştu.

Geçen hafta kontrole gittiklerini ve her şeyin normal olduğunu ifade eden Karşit, bu ayın 11'inde yeniden kontrole gideceklerini söyledi.

Eşiyle ayrı yaşadıklarını belirten Karşit, şunları dile getirdi:

"İki yaşında bir kızım daha var. Babamı yıllar önce kaybettik. İki çocuğumla annemin evine sığındık. Kendimize ait evimiz, eşyamız yok. Paramız yok. Hiçbir sosyal güvenliğimiz yok. Şu anda ekonomik durumumuz çok kötü. Çocuklarımın ihtiyaçları var. Annemin de ekonomik durumu kötü. Fazla yardımcı olamıyor. Bu yüzden de ekonomik anlamda yardıma ihtiyacımız var. Duyarlı insanlarımızın desteğini bekliyorum."

Kahraman ve Filiz Karşit çiftinin ikinci bebekleri olarak geçen mayıs ayında dünyaya gelen Rüzgar bebek, 9 Haziran'da evde aniden fenalaşması üzerine ailesi tarafından Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Sevk edildiği Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde "büyük arterlerin transpozisyonu" tanısı konulan Rüzgar bebek, hastane yönetiminin Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçmesi üzerine ameliyat olabilmesi için İstanbul'daki Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesine ambulans helikopterle nakledilmişti.

Yorumlar