Rusya'nın Suriye'deki saldırılarının 1'inci yılı

- Rusya'nın Suriye'deki saldırıları, başkent Şam'ın Zemelka ilçesinde protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın Suriye'deki saldırılarının 1'inci yılı

ŞAM (AA) - Rusya'nın Suriye'de halka yönelik saldırıları, 1'inci yılında başkent Şam'ın doğusundaki Zemelka ilçesinde protesto edildi.

Şam'ın Doğu Guta Bölgesi'ne bağlı Zemelka ilçesinde toplanan göstericiler, Rusya'nın Suriye halkına yönelik saldırılarının kınandığı pankartlar açtı.

Rusya'nın "teröre destek verdiği" yönünde sloganlar atan grup, sivilleri hedef alan Rus hava saldırılarının durdurulmasını istedi.

Muhaliflerin kontrolündeki Zemelka'daki Yerel Meclis Üyesi Ali İvad, hem Arapça hem de Rusça olarak yaptığı konuşmada, Rusya'dan, Suriye halkına yönelik saldırılarını ve sivilleri bombalamayı durdurmasını talep etti.

Rusya'nın Suriye'ye "DAEŞ'le mücadele" amacıyla girdiği iddiasını hatırlatan İvad, Rusya'yı yalancılıkla suçladı.

"Tüm dünya Rusya'nın Suriye'yi bombaladığını ve tarumar ettiğini biliyor. Rusya, Suriye halkı yerine suçlu ve geçici bir devlet başkanına el bağladı." diyen İvad, "Tarih tekerrürden ibarettir. Sovyetler Birliği döneminde Afganistan'a müdahale ettiniz. Siz ve ordunuz utanç bıraktınız. Şimdi Suriye'de bir benzeri tekrarlanıyor. Size galip geleceğiz." ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak, Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivilleri hedef alıyor.

Yorumlar