Rusya'nın Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları

- BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric: - "Sivillerin, hastanelerin ve sivil kurumların hedef alınması açık şekilde kınanmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, sivillerin hedef alınması, hastane ve diğer sivil yapılara saldırılmasının açık şekilde kınanması gerektiğini söyledi.

Dujarric, AA'nın sorusu üzerine basın brifinginde yaptığı açıklamada, İdlib'te aralarında ulusal hastanenin de olduğu hedeflere yönelik birden fazla hava saldırısı düzenlendiğine ilişkin sahadaki ortaklarından bilgi aldıklarını söyledi.

Saldırıda aralarında yerel yardım çalışanının da yer aldığı 28 kişinin öldüğünü 200'den fazla kişinin yaralandığına ilişkin raporlar geldiğini ifade eden Dujarric, sahada bu saldırıları kimin gerçekleştirdiğini tespit ve teyit edebilecek BM unsurlarının olmadığını kaydetti.

Dujarric, "Sivillerin, hastanelerin ve sivil kurumların hedef alınması açık şekilde kınanmalıdır. Tüm taraflara sivillerin korunması ve bu saldırıların durdurulması çağrısı yapıyoruz." dedi.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Suriye'nin İdlib kentindeki hastane, cami ve diğer sivil hedeflere düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.


Yorumlar