Rusya'nın Şam Büyükelçiliğine yapılan saldırı

- Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Zaharova: - "Büyükelçiliğimize El Nusra kontrolündeki bölgeden ateş açıldı" - "Biz bu saldırı ile Washington'dan bize yöneltilen üstü kapalı tehditler arasında bağlantı görüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın Şam Büyükelçiliğine yapılan saldırı

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, "ABD'nin Rusya'ya yönelik tehditleri ile Rusya'nın Şam Büyükelçiliğine yapılan saldırının bağlantılı olduğunu düşündüklerini" söyledi.

Zaharova, düzenlediği basın toplantısında son günlerde gerilen Rusya-ABD ilişkilerine değindi.

Rusya'nın Şam Büyükelçiliğine 3 Ekim'de gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatan Zaharova, "Büyükelçiliğimize El Nusra kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Biz bu saldırı ile Washington'dan bize yöneltilen üstü kapalı tehditler arasında bağlantı görüyoruz." dedi.

ABD'nin Nusra Cephesi'ni korumak için Rusya'ya karşı enformasyon savaşı yürüttüğünü öne süren Zaharova, Batı'nın Suriye'deki durumu düzeltmeye değil, El Nusra üyelerini kurtarmaya çalıştığını savundu.

Rusya'nın Suriye'de sivil hedefleri vurduğuna dair bilgileri yalanlayan Zaharova, savaş öncesinde okul ve hastane olan binaların şimdi teröristlerce karargah olarak kullanıldığını, bu nedenle vurulduğunu ileri sürdü.

Zaharova, Rusya ile ABD arasında Suriye konusunda yeniden yapıcı diyalog sürecine geçilmesinin mümkün olduğunu ifade ederek, bunun ABD'deki başkanlık seçimlerinden sonra gerçekleşebileceğini kaydetti.

Yorumlar