Rusya'nın Kırım'ı ilhakı

- ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Trump, Washington yönetimine Rusya'nın Kırım'ı ilhakını kabullenmesi önerisinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın Kırım'ı ilhakı

WASHINGTON (AA) - ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı işadamı Donald Trump, Washington yönetimine, DAEŞ ile mücadeleye katkı sağlayacaksa Rusya'nın Kırım'ı ilhakını kabullenmesi önerisinde bulundu.

Trump, ABC'nin "This Week" programında yayınlanan söyleşisinde, Moskova yönetimiyle daha iyi ilişkileri ve DAEŞ militanlarıyla mücadelede daha güçlü iş birliğini sağlayacaksa Rusya'nın Kırım'ı ilhakının kabul edilebileceğini söyledi.

Donald Trump, Kırım halkının, Rusya'nın parçası olmayı tercih ettiğini savunarak, ABD yönetiminin, Rusya'nın Kırım'da yaptığı referandumların meşru bulmadığını ve bu referandumların adil bir ortamda yapıldığına inanmadığını kaydetti.

Rusya ve ABD'nin DAEŞ'e karşı ortak mücadele etmesinin "harika" olacağını ifade eden Trump, "Rusya ile iyi ilişkilere sahip olmak, kötü değil iyi bir şey" yorumunda bulundu.

Trump, söyleşide Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile herhangi bir ilişkisi bulunmadığını, Rus lider ile bir araya gelmediğini ya da telefon da görüşmediğini belirtti.

Rusya'nın iki yıl önce Kırım'ı ilhak etmesi üzerine bu ülkeye ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlayan ABD, Kırım'ın Rusya'nın bir parçası olarak tanınmaması çağrısında bulunuyor.

Yorumlar