Rusya'nın Kırım'daki askeri varlığı

- Rusya Savunma Bakanı Şoygu: - "Kırım'a kendi kendine yeten ordu birlikleri konuşlandırıldı"

Google Haberlere Abone ol
Rusya'nın Kırım'daki askeri varlığı

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kırım'a kendi kendine yeten ordu birlikleri konuşlandırdıklarını söyledi.

Şoygu, kuvvet komutanları ve üst düzey askeri yetkililerle yaptığı toplantıda, NATO'nun Doğu Avrupa'da varlığını genişletmesi, Ukrayna'daki durum ve uluslararası terör eylemlerinin artması nedeniyle ülkenin güneybatısının stratejik öneminin arttığını belirtti.

Bu durumlara karşı tedbir almak zorunda olduklarını ifade eden Şoygu, "2013 yılından itibaren Güney Askeri Bölgesi'nde 4 tümen, 9 tugay ve 22 alay, ayrıca iki füze alayı oluşturuldu. Sözleşmeli askerlerin sayısı neredeyse iki kez artırıldı. Kırım'a kendi kendine yeten ordu birlikleri konuşlandırıldı. Güney Askeri Bölgesi'ne 4 binden fazla yeni ve modernize silah ve gereçler getirildi." dedi.

Güney Askeri Bölgesi yetki alanı içerisinde Krasnodar, Stavropol, Astrahan, Volgograd ve Rostov eyaletleriyle Kuzey Kafkasya'daki özerk cumhuriyetler bulunuyor. Rusya, 2014'te yasa dışı işgal ettiği Ukrayna toprağı Kırım'ı da Güney Askeri Bölgesi içerisinde kabul ediyor.


Yorumlar