Rusya’daki Ukraynalı siyasi mahkumlar

- Ukrayna Adalet Bakanı Petrenko, ajanlık yaptığı iddiasıyla hapis cezası alan Soloşenko ile terör suçuyla mahkum edilen Afanasyev’in iadesi isteminde bulunulduğunu bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Rusya’daki Ukraynalı siyasi mahkumlar

KİEV (AA) - Ukrayna Adalet Bakanı Pavel Petrenko, Rusya’daki cezaevlerinde bulunan Ukraynalı siyasi mahkumlardan Yuriy Soloşenko ve Gennadiy Afanasyev’in iadesi için başvuru yapıldığını bildirdi.

Petrenko yaptığı açıklamada, her iki siyasi mahkumun iadesi için hazırlanan belgelerin Rusya’ya iletildiğini söyledi.

Rusya’da hapis cezasına çarptırılan Ukrayna milletvekili Nadejda Savçenko’nun geçen ay ülkeye getirilmesinde olduğu gibi diplomatik bir yol izleneceğini ifade eden Petrenko, “Diplomatik görüşmeler kapalı gerçekleştirilecek. Her şeyin iyi olacağı ve onların Ukrayna’ya döneceği hususunda ihtiyatlı bir şekilde iyimserim.” diye konuştu.

Fotoğrafçı Gennadiy Afanasyev, Kırım’ın Rusya’ya yasadışı ilhakına karşı çıkmış, 2014’te Akmescit’te Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından terör suçlamasıyla tutuklanmıştı. Afanasyev, terör örgütü üyesi olmak suçundan 7 yıl hapse mahkum edilmişti.

Ukraynalı siyasi mahkumlardan en yaşlısı 74 yaşındaki Yuri Soloşenko ise Moskova’da tutuklanmış, ajanlık suçlamasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, kısa bir süre önce Soloşenko ve Afanasyev’in ülkeye döneceğine inancını ifade etmişti.


Yorumlar