Rusya-NATO ilişkileri

- Putin'in danışmanı Peskov: - "NATO kendisine düşman imajı aramaya, Rusya sınırına yakın bölgelere yeni askeri üsler kurmaya devam ederse iş birliği için herhangi bir zeminin oluşturulması zorlaşır. NATO ile karşılıklı çıkarlara dayanan iş birliğinden yanayız"

Google Haberlere Abone ol
Rusya-NATO ilişkileri

MOSKOVA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Dmitri Peskov, NATO ile karşılıklı çıkarlara dayanan iş birliğinden yana olduklarını belirtti.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada ülkesinin NATO ile ilişkilerinin değerlendirdi.

Avrupa'da onlarca, Ortadoğu'da ise her gün yüzlerce insanın teröristler tarafından katledildiğini dile getiren Peskov, bu durumda "Rusya NATO için tehdit oluşturuyor" şeklindeki açıklamaların "absürt" olduğunu öne sürdü.

Terörle mücadele konusunda Rusya ve NATO'nun bakış açılarının örtüşeceği bir durumda, iş birliği için ciddi sebep oluşacağını savunan Peskov, "NATO kendisine düşman imajı aramaya, Rusya sınırına yakın bölgelere yeni askeri üsler kurmaya devam ederse iş birliği için herhangi bir zeminin oluşturulması elbette zorlaşır. NATO ile karşılıklı çıkarlara dayanan iş birliğinden yanayız." şeklinde konuştu.

Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılan NATO Zirvesi kapsamında NATO-Rusya Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.


Yorumlar