Rusya Genelkurmay Başkanı'ndan Musul açıklaması

-Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov: "Musul'daki durumu ve operasyonun gidişatını 24 saat izliyoruz. Keşif uydularını bölgeye yönlendirdik ayrıca gerekli yakınlıkta 10'un üzerinde İHA'mız çalışıyor" -"Operasyona katılan koalisyon ortaklarının, DAEŞ'in bölgede serbestçe dolaşmasının nelere mal olacağının farkında olduğunu umut ediyoruz. Teröristler bir ülkeden başka bir ülke sürülmemeli, bulundukları yerde imha edilmeli"

Google Haberlere Abone ol
Rusya Genelkurmay Başkanı'ndan Musul açıklaması

MOSKOVA (AA) - Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov, Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonunu takip etmek için keşif uydusu ve insansız hava araçlarının (İHA) bölgeye yönlendirildiğini söyledi.

Gerasimov, Rus basınında yer alan açıklamasında, "Musul'daki durumu ve operasyonun gidişatını 24 saat izliyoruz. Keşif uydularını bölgeye yönlendirdik ayrıca gerekli yakınlıkta 10'un üzerinde İHA'mız çalışıyor" dedi.

Rusya'nın DAEŞ'e ait grupların Musul'dan Suriye'ye geçme riskine odaklandığını dile getiren Gerasimov, "Operasyona katılan koalisyon ortaklarının, DAEŞ'in bölgede serbestçe dolaşmasının nelere mal olacağınının farkında olduğunu umut ediyoruz. Teröristler bir ülkeden başka bir ülke sürülmemeli, bulundukları yerde imha edilmeli." ifadelerini kullandı.

Gerasimov, "Batı televizyonlarında yer alan gürültülü haberlere" rağmen, operasyonun esasen başlamadığını savunarak, "Şu an sadece güçlerin toplanması, top atışları ve havadan bombardıman gözlemliyoruz. Operasyon esasen henüz başlamadı." diye konuştu.


Yorumlar